Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Stockholm

  Vakre Stockholm er ingen dum destinasjon for en hopp på-tur. Her møter du en kombinasjon av historie, modernitet, storbyliv og alt annet man forbinder med söta bror. I Nordens Venezia kan du oppdage gamlebyen eller ta en ferjetur ut i skjærgården. Stockholm består faktisk av 14 øyer som knyttes sammen av ikke mindre enn 57 broer. Hvorvidt Stockholm er «The Capital of Scandinavia», slik besøkssidene for byen markedsfører det, får være opp til den besøkende å bestemme. En hopp på-tur til Sveriges hovedstad passer for de fleste. Her er det noe å finne på hele året for alle aldersgrupper.

  Ting å gjøre i Stockholm

  Siste minutt-reisen til Stockholm kan gjerne begynne med at du kjøper Stockholm-kortet, et turistkort som gir deg adgang til mer enn 80 museer og fri bruk av offentlig transport. Det går også an å begynne ferien til fots i gamlebyen. Her ligger nemlig domkirken eller «Storkyrkan» og slottet. Turen kan også begynne med at du får oversikt med en båttur under broene. Når turen går til Stockholm, har du mye å velge i, men du kan også

  Stockholm er ikke bare kjent for skjærgården og broene. Byen har også mange grønne lunger, og rundt en tredjedel av byen er faktisk parker eller større hager. Bruk for eksempel en dag på Skansen, som de kaller et ute- eller frilufts museum, og få med deg alt området har å by på. Rosendals Trädgård er også verdt et besøk. Ta deg til Djurgården og len deg tilbake blant epletrær, spis kladdkaka eller smak på julespesialiteter. En annen utflukt kan gå til Gröna Lund, hvor store og små kan more seg med tivoliattraksjoner. Få også med deg slottet på Drottningholm. Ellers er Stockholm rik på museer og kultur. Dra til Vasamuseet, se skipet som sank og få med deg en av utstillingene. Moderna Museet huser en imponerende samling av svensk og internasjonal kunst. Besøk myntmuseet for en vanvittig mengde unike mynter. Det er også en drøss av andre ting du kan gjøre. Skulpturparken Millesgården, rådhuset, operaen, ABBA-museet, historisk museum eller en av de mange galleriene.

  Ikke bare byr Stockholm på gode shoppingmuligheter, byen er også rik på matopplevelser og har et dirrende uteliv. Shoppingen får du gjort i Drottninggatan og området rundt. Her finner du også varehusene NK, PUB og Åhléns. Vil du ut og se på livet, opplever du bohemliv i Södermalm eller ekstravagante barer på Stureplan. På matfronten er nordiske retter utbredt også i Stockholm. Du kan for eksempel spise sild fra Strömmingvagnen. Eller spise tradisjonsrik sjømat i en moderne innpakning hos Wedholms Fisk. Tradisjonell svensk mat får du på Pontus!, som også bruker inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet. Stockholm er også en storby med et internasjonalt kjøkken. Italiensk på Divino? Eller asiatisk på MoonCake? Når det er sommer og varmt i været, spiser du grillmat under åpen himmel hos Nyfiken Gul.

  Språk

  I Stockholm snakker de svensk. Kommunikasjonen går som regel greit på norsk og svensk, men ikke glem at de fleste ikke har vokst opp med NRK slik vi har vokst opp med SVT. Hvis kommunikasjonen blir et problem, løser det seg raskt med et langsommere tempo.

  Værforhold

  Årstidene i byen er klart definerte med relativt kalde vintere og milde somre. Den varmeste perioden er sommermånedene mellom juni og august. Da er det vanlig med temperaturer på rundt 20 grader. Vårmånedene april og mai, mens høsten går fra september til november. Vintermånedene er kjølige og det kan godt blåse surt. Gjennomsnittstemperaturene er generelt en grad eller to mildere enn i Oslo.

  Penger

  I Stockholm betaler man for korven med svenske kroner. Kursen er som regel svært lik den norske. Man skal bruke ganske mange hundrelapper før kursforskjellen gjør et stort utslag på ferieøkonomien.