Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Spania

  España! Har du lyst på en hopp på-tur til Spania? Landet sør i Europa har mange lokkende destinasjoner, enten du er på utkikk etter en typisk sydenferie eller en spontanferie med helt nye opplevelser. Spanias store byer er også gode shoppingdestinasjoner. Ikke minst er Spania både et mat- og vinland. Uansett om du befinner deg i Madrid, langs solkysten eller i en liten fjellandsby: En kraftig rød fra Rioja og lokale tapasretter smaker ferie.

  Ting å gjøre i Spania

  Bestemmer du deg for å hoppe på en tur til Spania, bør du også gjøre deg noen tanker om hvor i landet du vil reise. Sol, kulturarv og god mat finner du over alt, men de ulike områdene har kanskje mer av det ene eller det andre. I Madrid står i hvert fall kulturelle høydepunkter og severdigheter i kø og venter på deg. I tillegg er hovedstaden kjent for sitt livlige uteliv, restaurantutvalg og brusende fotballentusiasme. Velger du i stedet en restplass til Barcelona, kan du, i tillegg til å få med deg flott arkitektur og unike kunstverk, kombinere ferien med å ligge på stranda. Barcelona har også et annerledes og modernistisk arkitektonisk uttrykk med flere verdenskjente bygninger.

  Alicante og Marbella har blitt vanlige destinasjoner for nordmenn. Andre kjente byer er Malaga, Valencia, Sevilla, Bilbao og Granada. Alle kan nås hvis man velger en siste minutt-reise. I Malaga er bugner det av shoppingmuligheter, og i området rundt byen er det mange små feriebyer som gir deg et avbrekk i den spanske solen. I Valencia kan du oppleve byen med et såkalt bykort, Valencia Card, som kan kjøpes hos turistkontorene. Med gratis transport og avslag på gallerier, museer og restauranter er det enkelt å oppleve byen.Sevilla er ikke bare kjent for sin barberer, her kan man også kombinere strand med historie. Baskiske Bilbao er en viktig havneby, og på grunn av sin posisjon i Baskerland, har byen en litt annerledes historie. Her kan spektakulært landskap kombineres med en tur til Guggenheim-museet. I Granada kombinerer du fotturer med kultur, for eksempel utkikkspunktet Mirador de San San Nicolás, maurerpalasset Alhambra og gamlebyen Albaicin.

  I Spania er bilutleie svært enkelt og vanlig. Et siste liten-tilbud utelukker derfor ikke en ferie hvor du kommer deg rundt. En utflukt litt utenom det vanlige er å ta turen til landsbyen Júzcar for å finne ut om den fremdeles er blå. I 2011 ble den nemlig malt blå i forbindelse med innspillingen av Smurfene 2. Da filmingen var ferdig, ville beboerne beholde fargen.

  Språk

  I Spania snakker de spansk, español. Og det er ikke dumt å kunne noen spanske gloser hvis man skal reise i Spania. Uno cerveza por favor?

  Værforhold

  I Spania er det både middelhavsklima, atlantisk klima og kontinentalt klima. De klimatiske forholdene beror naturlig nok på hvor i landet du er. Den kjente, spanske solkysten har for eksempel mer enn 300 dager med sol i året, mens det nord i landet kan være mer nedbør. For nordmenn som er ute etter varmere vær, er Spania likevel alltid en vinner.

  Penger

  I Spania betaler man med euro, som er vanlig i nesten hele EU. Én euro er cirka åtte norske kroner. Det er minibanker de fleste steder, og det er vanlig å kunne betale med kort.