Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Phuket

  En restplass til Phuket er for deg som lengter etter solen. Nordmenn reiser gjerne hit i høst- og vinterhalvåret, når vi trenger opptining som mest, men man kan reise hit hele året. Etter tsunamien har Phuket reist seg igjen, og nå er øya en av de mest populære turistdestinasjonene i Thailand. En reise hit er akkurat som på bildene eller postkortene du har sett. Idylliske strender, turkist vann og muligheten for å finne skjulte perler hvis man går inn for det. En tur til Phuket passer både for reisefølger som er mest interessert i strandlivet og for dere som er interessert i en litt mer variert ferie. Langs Andaman-kysten er det dessuten flere øyparadis som kan kombineres med Phuket. Legg ut på øyloffing og overrask deg selv. Ta et dykkerkurs eller lær å lage thaimat?

  Ting å gjøre i Phuket

  Phuket by omtales ofte som et mini-Bangkok i havet. Det er en kaotisk og levende by, med storbytrekk som hektisk trafikk og yrende folkeliv. Selv om store deler av Phuket er dominert av turismen, kan du fremdeles oppleve autentiske innslag i byen. For reisende med barn er Kata Noi og Kata Beach gode alternativer. Ellers er Patong Beach, Bang Thao Beach, Kamala Beach og Karon Beach populære områder. Det finnes også roligere alternativer. Rawai Beach har for eksempel fredfull atmosfære. Du kan også dra på oppdagelsesfrerd – kan du finne en uberørt skatt? Fra Phuket kan du reise videre til blant annet Koh Samui, Khao Lak og Koh Phi Phi.

  En siste minutt-reise til Phuket preges først og fremst av strandliv, bading og andre vannaktiviteter. Dra på dykke- og snorkleutflukter eller len deg helt tilbake i den myke sanden. For kultur- og historieinteresserte kan et besøk til Phuket by bety ny og spennende informasjon. I byen er det flere museer. Phuket Thaihua-museet gir deg innblikk i Phukets historie, mens museet for sjøskjell er overraskende estetisk. I Phuket by er det også et akvarium. Ellers på øya finnes det andre landaktiviteter. Såkalt «rollerball zorbing» er et alternativ. Her du ruller ned bratte løyper mens du er inne i en slags ball. Dette tilbys blant annet nær Patong Beach. Av mer tradisjonelle aktiviteter er golf og sykling populært. På Phuket kan du også utforske naturen. Observer gibsonapene eller ri på en elefant. Jungellandskapet strekker seg innover på øya. Bli for eksempel med på en fottur til Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary. For den som vil er det med andre ord en rekke muligheter utover sol og bad.

  Som på flere andre Thailand-destinasjonen er kombinasjonen shopping og mat svært tilgjengelig også på Phuket. Øya har flere store kjøpesenter, og du kan kjøpe alt fra eksklusive stoffer til smykker og edelstener. Central Festival Phuket og kjøpesenteret Jungceylon er bare to av alternativene. På øya er det også flere markeder det er verdt å oppleve. Helgemarkedet er verdt et besøk, og et annet marked er Phuket Indy Market. I Phuket by finnes det også et outlet der du kan gjøre ordentlige kupp. I tillegg til sol og paradisomgivelser er maten også en god grunn til å reise til Phuket. Uansett hvor du snur deg vil du kunne skjemme bort ganen og tunga med helt nye smaker. Prøv en av de flytende restaurantene langs kysten eller kast deg over en gatekjøkkenvariant. Kjempeøsters står på listen over ting du må smake i Phuket.

  Språk

  På Phuket, og i resten av Thailand, er thai det offisielle. Ettersom Phuket er et svært yndet turistmål, er engelsk svært utbredt. Dette gjør det knirkefritt for nordmenn på ferie. Og hvis kommunikasjonen likevel skulle bryte sammen, skal du lete lenge etter et hyggeligere og mer imøtekommende folkeferd. Med andre ord kroppsspråk og smil er også mulige verktøy!

  Værforhold

  Phuket er et helårsreisemål, og det er bare små variasjoner i temperaturen. Likevel er det viktig å være klar over at Thailand er et land med regntid. Den mest nedbørstunge måneden på Phuket er vanligvis juni. Tidsrommet fra oktober til mars er tiden med mest behagelige værforhold.

  Penger

  På Phuket som i resten av Thailand betaler man med bhat. På øyene er det alltid greit med kontanter.

  Visum

  Når du reiser til Phuket, får du ankomstvisum for opphold inntil 30 dager. Dobbeltsjekk gjeldende regler før du reiser og husk at passet ditt må være gyldig etter hjemreise. For reiser til Thailand er seks måneder det vanlige kravet.