Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Nice

  Med en hopp på-tur til Nice er det stor fare for at du får se solen. Selv i januar. Og hva er vel bedre enn det? Vær spontan og ta en weekendtur til rivieraen i siste minutt. Middelhavsatmosfære og stødige værforhold er to av grunnene til at både kjente personer og vanlige turister legger ferien til Nice. Det passer å dra hit for de fleste, og reiseplanen kan enkelt tilpasses formålet deres. På jakt etter de store kunstopplevelsene? Leter dere etter solen? Er det jettsetlivet som frister? Eller bare følelsen av å være på et nytt og ganske unorskt sted?

  Ting å gjøre i Nice

  Siste minutt-reisen til Nice kan godt begynne med et tur med sightseeingbussen, en «hop on, hop off»-variant. Du kan booke en billett før du drar eller kjøpe på bussen. Det finnes imidlertid mange andre måter å ta seg rundt på. Mye kan gjøres til fots, og ellers er det utleie av sykler samt trikk- og bussmuligheter. I tillegg har byen gode fasiliteter for sykkelutleie. Vélo Bleu eller blå sykkel er én av utleiemulighetene. Det er 1200 slike rundt om i byen og 34 kilometer med sykkelsti. Tråkk deg dit du måtte ønske å dra! Og selv om Nice ved første øyekast kanskje passer best for voksne, er det flere barnevennlige alternativer og fine strender for barna litt utenfor byen. Uansett fremkomstmiddel og uansett reisefølge får oppleve det raffinerte, gode liv. Synet av blå himmel og blått hav skjerper sansene, og skaper adspredelse. Vær kreativ og ta inn Nice til det fulle.

  Og det kan alle gjøre. Se på livet på Promenade des Anglais, oppdag gamlebyen eller ta inn utsikten fra Castle Hill. Nice har severdigheter og attraksjoner som strekker seg langt utover strender, restauranter og barer. For den kunstinteresserte eller den nysgjerrige er det minst fire høydepunkter som vil gi påfyll på restplassferien. Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain huser en dristig samling av europeisk og amerikansk moderne kunst. Chagall-museet utstiller den komplette samlingen av hans bibelske malerier. Motstykket finner du i Matisse-museet hvor både malerier, tegninger og skulpturer er utstilt. En litt annen type galleri er Galerie Jean Renoir, et lite galleri som stiller ut arbeidene til lokale talenter. Hvis du er interessert i kirker og arkitektur, har Nice flere du kan utforske, og Chapelle de la Miséricorde og St. Nicolas-katedralen er svært kjente. Vil du ta en titt i fortiden, kan du besøke et Le musée d Archéologie, bestående av flere områder og utstillinger. Hvis museer og gallerier blir litt for kjedelig, kan du for eksempel ta turen til Monaco, som ikke er mer enn en drøy halvtimes reise. Eller du kan slenge deg på stranda, prøve ut spabehandlinger eller gi deg i kast med sportsaktiviteter.

  For den kjøpe- eller skuelystne kan markedene i Nice være en opplevelse. Gamlebyen byr både på blomstermarked, fiskemarked og grønnsaksmarked. Her er det først og fremst luktene og atmosfæren du må ta med deg i minnene tilbake til Norge. Av butikker og varer kan du finne alt fra store og kjente merkevarer til mer lokale, kuriøse småbutikker. Avenue de Verdun, Rue Paradis og L'avenue Jean-Médecin er gater man kan sikte seg inn på. En siste minutt-reise til Nice og Frankrike bør også handle om mat og drikke. Mulighetene for unike handleopplevelser eller smakfulle, gastronomiske måltider er flere. Spis gourmet, fransk eller italiensk og oppdag trenden rundt organisk vin. Prøv socca, en pannekake eller crêpe laget av kikerter som er vanlig sørøst i Frankrike. For dyr og ekstravagant søndagslunsj eller middag er Le Chantecler en kjent mulighet. Voyageur Nissart er et langt billigere alternativ med en hjertelig betjening og franske klassikere.

  Språk

  I Nice, som i resten av Frankrike, er det fransk språket som gjelder. Men hvis du ikke kan fransk, kommer du langt med engelsk. Fanskmennene kan riktignok bli litt oppgitte når man ikke prøver seg på fransk. Kan du et par gloser, kan du med fordel pakke dem med i kofferten.

  Værforhold

  Været i Nice er både stabilt og varmt, noe som har gjort byen til en populær destinasjon. Det passer spesielt godt å reise til Nice fra april til oktober, men sommermånedene kan være veldig travle og varme. Det kommer dessuten an på hva du er ute etter. Det er stor sannsynlighet nok varmegrader til et behagelig avbrekk i januar.

  Penger

  Enten du skal kjøpe vin i Nice eller bruke pengene på luksus i Monaco, er det euro du trenger. Det er vanlig å tenke seg at en euro tilsvarer rundt åtte kroner. Alt ettersom hvordan det går med norsk krone, er denne verdien et fint utgangspunkt.