Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Mallorca

  [maÈŽTrka]! En restplass til Mallorca er kjent prosedyre for mange nordmenn. Til tross for at vi først og fremst forbinder øya sol og bading, har den langt mer å by på. Dette er også destinasjonen for å oppleve en variert natur og historisk arkitektur. Mallorca passer dessuten godt for en romantisk «getaway». Bare man unngår de typiske turiststedene, er det også gode gastronomiske grunner til å velge en hopp på-tur til øya. Mallorca frister med fersk sjømat og lokale råvarer.

  Ting å gjøre i Mallorca

  Mallorca byr på lange middelhavsstrender med idyll og parasoller. Dette er midt i blinken for deg som bare må være nær sjøen eller ikke liker å bade i basseng. Men for deg som synes sand er litt slitsomt, har hotellet garantert gode bassengfasiliteter. Dette er altså stedet hvor du enten kan feriere ved bassengkanten rett ved kysten eller dra på oppdagelsesferd i områdene som er mindre preget av skandinaver. Hotellalternativene er mange: Familievennlige som er tilpasset barn, all inclusive, adults only eller med muligheter for spabehandlinger. Reisende er forskjellige, og det er restplassene til Mallorca også.

  For den som lar seg friste av en sol- og badeferie, er Alcudia et velkjent område. Magaluf er både kjent for solskinn og høy partyfator noe for enhver smak med andre ord. På Mallorca er det mange muligheter for spennende vannaktiviteter. Seiling, dykking, snorkling eller bare en vanlig båttur kan tilpasses hele reisefølget. I senere år har også trenden med fotturturisme fått feste hos norske reisende. Velger du en siste minutt-reise til Mallorca, kan du ta del i trygt legge ut på tur. Turløypene i fjellene er godt merket. Av andre aktiviteter kan også fuglekikking i Parc Natural de Mondrago og grottebesøk i dragehulen, Coves del Drac, nevnes.

  Hvis man vil ha mye på programmet, er det heldigvis enkelt å leie bil, selv hvis man har valgt å reise på restplass. Har man bil, kan man også besøke en av mange koselige og originale landsbyer i fjellkjeden Serra de Tramuntana. Her er for eksempel kunstnerbyen Deia verdt et besøk eller en overnatting. Historie og kultur finner man også i Palma, Mallorcas største by. Her bør man få med seg den spektakulære katedralen Le Seu og det gamle arabiske badet, Banys Àrabs. I Palma er det dessuten en klassisk gamleby og muligheter for shopping. Det går en «hop on hop off»-buss i området rundt Palma, og denne gjør det knirkefritt å komme seg rundt. Når man velger et reisemål som har det meste, gjør det ingen ting at man bestemmer seg for å ta en ferie i siste liten.

  Språk

  Katalansk og spansk er offisielle språk. På øya snakkes mallorquin, en underdialekt av balear som er en katalansk dialekt. Skolesystemet på øya sørger for at både spansk og katlansk blir brukt i undervisningen. Derfor kan begge språkene brukes av de leste. For nordmenn er det greit å vite at det i områder med turister også snakkes engelsk, i tillegg til andre store europeiske språk.

  Værforhold

  På Mallorca opplever du typisk middelhavsklima. Lite nedbør og mange soldager gjør øya til et egnet reisemål for nordmenn. Den optimale tiden å reise på er mellom april og oktober. I april og mai er det vår, og naturen forvandles til et blomsterrikt, frodig paradis.

  Penger

  Også Mallorca er en del av eurosamarbeidet, og valutaen er Euro (EUR). Hvis du vil lure deg selv til å tro at ting er litt billigere enn de er, ganger du med sju. Vil du derimot unngå overraskelser på bankutskriften, kan du gange med åtte.