Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Maldivene

  I senere år har Maldivene fått økende popularitet. Nordmenn trekkes av et nærmest uvirkelig paradis med vanvittige strender og overnattingsmuligheter. Dette venter på deg, også hvis du velger en hopp på-tur. På Maldivene er det luksus som gjelder, og det er absolutt et passende reisemål hvis du vil skreddersy reisen din. Finn en øy du vil reise til og tenk på hva du vil ha ut av restplassferien. I tropiske omgivelser med en du er glad i er det bare å lene seg tilbake og ta en velfortjent pause. Spabehandling? Snorkling? Lange turer på stranden? Pakk kofferten og reis dit hvor sol og velbehag venter. Maldivene er populært for bryllupsreiser, men reisemålet passer for alle reisefølger som vil ha en avslappende ferie i solsikre omgivelser.

  Ting å gjøre i Maldivene

  Det er 1192 øyer som hører til Maldivene. Rundt 200 av dem er bebodd og omkring 100 har hotell og resorts. Våre restplasser til Maldivene går blant annet til Vadoo Island, Velavaru, Bandos Island, Chaaya Island, Kandooma, Iru Fushi, Kihaadhuffaru, Maafushi, Kudafolhudhoo, Lankanfinolhu, Horubadhoo, Nalaguraidhoo og Male. Mange hotelløyer er ubebodde og livet under og over vann blir det viktigste i ferien. Før du reiser kan du for eksempel finne ut om du vil ha mye privatliv, eller om du vil reise til en øy der det er bygget litt tettere. Uansett hvor du velger å bo, er du garantert en fascinerende opplevelse med havet, solen og avslapping i sentrum. Du går barbeint hele ferien, får øye på en gekko eller to og omfavner at livet kan ha et helt annet tempo. Les en god bok og sørg for å senke skuldrene i lang, lang tid etter at du har kommet hjem.

  Maldiviske øyer er små. I denne målestokken er en øy man kan rusle rundt i løpet av en halvtime en ganske stor øy. Likevel er det nok av ting å finne på, og hvis du blir lei av øya man er på, er det vanlig at det arrangeres utflukter. Da kan du og dine kjære, familien eller vennegjengen bli med på fisketur, seile, utforske ubebodde øyer, dra på hvalsafari eller besøke en autentisk fiskerlandsby. Vil du oppleve mer på reisen, kan en tur til hovedstaden, Male, være en fin adspredelse. Dette er landets styrende senter med flere landemerker og historiske detaljer. Moskeen Masjid-al-Sultan Muhammad Thakurufaanu-al-A'z'am er det religiøse senteret og er en imponerende bygning. Øya har også et nasjonalt museum hvor du kan få innblikk i historie og fortid. Til Male kan man også reise for å oppleve autentiske markeder. Folkelivet er sammensatt og et morsomt alternativ til den avslappende feriehverdagen.

  Maldivene er riktignok ikke destinasjonen du velger hvis du aller helst ønsker storbyopplevelser og jettsettliv. Men selv i en avslappende paradisferie er det mulig å få inn litt shopping. Male er det beste alternativet, hvor suvenirer og elektronikk er interessante varer. Smakssansene får også en opplevelse når siste liten-reisen går til Maldivene. Her får du smøre ganen med virkelige, tropiske smaker, og kokosnøtt er kanskje den viktigeste ingrediensen. Maten er ikke ulik srilankisk og indisk mat, men reiser du hit, bør du være glad i fisk. Fisk er den viktigste ingrediensen og kommer i mange morsomme og gode varianter.

  Språk

  Dhivehi er det offisielle språket på Maldivene, et indoarisk språk som snakkes av noen hundre tusen. Som ferierende holder det imidlertid med engelsk. Da får du kommunisert det meste av det du ønsker og kan ha en behagelig ferie.

  Værforhold

  På Maldivene er kategoriseres klimaet som ekvatorialt monsunklima. Det er høy luftfuktighet og tropisk varme. Gjennomsnittstemperaturen er 28 grader. Det er varmest her i april og mai, men det er likevel ikke stor forskjell på månedene med høyest og lavest temperatur. Således er Maldivene et passende reisemål for deg som er ute etter varmere vær.

  Penger

  Valutaen på Maldivene er Maldivisk rufiyaa. Regner du en rufiyaa som en norsk krone, har du veldig god kontroll på ferieøkonomien og bruker kanskje til og med mindre enn du hadde trodd. En alternativ huskeregel er at du tenker 100 rufiyaa som en norsk femtilapp. Begge deler er grove overslag, og en valutakalkulator vil gi deg den presise og gjeldende kursen før du drar.

  Visum

  For kortere reiser med varighet inntil en måned har det hittil vært nok å kunne fremvise et pass som er gyldig seks måneder etter reisen er avsluttet. Da får man turistvisum ved ankomst. Dette er likevel noe du burde dobbeltsjekke før du reiser, ettersom visumsregler kan endre seg.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.