Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Malaga

  En siste minutt-reise til Malaga er begynnelsen på et avbrekk hvor du kombinerer sol, byliv, golf, historie, kultur og shopping. Malaga er dessuten et fint utgangspunkt for å reise på utflukter i Spania. Lei bil, ta tog eller hopp på en buss. Dette kan man gjøre enten man bestiller turen i god tid i forveien eller man velger en hopp på-tur. På en ferietur til Malaga kan man for eksempel få med seg en dagstur til Gibraltar, et besøk i den hvite landsbyen, Ronda, fotturer i Sierra Nevada eller en utflukt til nasjonalparken Coto Doñana. Med en hopp på-tur til Malaga kan man fylle ferien med alskens aktiviteter, men man kan også ligge på en strand, i eller utenfor byen, og bare ta livet helt med ro. Legg ferien til Pablo Picassos fødeby.

  Ting å gjøre i Malaga

  En restplass til Malaga passer for familier, for shoppingglade, for seniorer og for yngre på jakt etter fart og spenning. Byen og områdene rundt har hoteller i flere kategorier her finnes det noe for alle. Byens beliggenhet på solkysten er strålende både for været og for mulighetene til å komme seg rundt. Start siste minutt-reisen til Malaga med noen ideer om hva du vil ha ut av ferien eller ta det som det kommer når du kommer hit. Det er nok av alternativer for både solbading, shopping og kulturelle opplevelser. For sol i sentrum er den mest kjente stranden La Maluetta. Her kan man drive med vannaktiviteter eller bare slappe av. 10 minutter utenfor Malaga ligger Pedregalejo, som egner seg strålende for en hel dag i solen.

  I Malaga møtes modernitet og historie med en perfekt balanse mellom det spanske, bedagelige og tempoet man finner i en større by. Hvis du vil gjøre noe annet enn å slikke sol, kan du for eksempe starte dagen med en tur til Alcazabe og Castillo de Gibralfaro. Begge er militære fort med god utsikt. Fra Malagas historiske sentrum kan de fleste severdigheter nås. Det romerske teateret ligger her, hvor det settes opp teater hver sommer. Katedralen i Malaga er et annet historisk bygg. Trass i en byggeprosess som varte mer enn et århundre, ble katedralen aldri helt ferdig. Picassos barndomshjem er også verdt å besøke, og Picasso-museet ligger ligger bare noen steinkast unna. Du kan også unne deg massasje i de arabiske badene. Andre aktiviteter inkluderer alt fra salsakurs til en avslappende spasertur i botanisk hage. Ikke minst er det mange som reiser hit for å spille golf.

  Hvis du velger en hopp på-tur til Malaga fordi du vil shoppe, har du gjort et godt valg. På Calle Larios og i gatene rundt finner du sko og klær fra kleskjeder som Mango og Pull & Bear. På varehuset El Corte Ingles kan du se etter designerskatter. For en ordentlig markedsopplevelse bør du ta turen innom Atazaranas. Her får du tak i ferske råvarer til hyggelige priser. Du kan også bare trekke inn den hektiske stemningen på et marked. Når du trenger en pause, enten det er fra shopping eller sightseeing, er Merced-plassen et møtepunkt hvor du både kan se på folkelivet og få i deg en matbit eller en god kopp kaffe. På en ferie i Spania er selvsagt maten en del av opplevelsen, og i Malaga finner du noen av de beste tapasstedene. På uformelle Gorki i nærheten av katedralen får du for eksempel gourmettapas servert med passende vin til en veldig fin pris.

  Språk

  I Spania er det offisielle språket spansk, og dette gjelder naturligvis i Malaga også. Fordi spansk er et verdensspråk, er ikke engelsk like utbredt som i deler av resten av Europa. Ta med deg en spansk lommeordbok, last ned en app eller lær deg noen enkle fraser før du reiser.

  Værforhold

  Med sin beliggenhet på solkysten har Malaga rykte for å være en solfylt by. Mer enn åtte tiendeler av året er soldager, og det er sesong for å reise hit fra april til november. På sommeren kan det bli veldig varmt, men nærheten til middelhavet og luftige forhold gjør at byen er behagelig varm også i høysesongen.

  Penger

  For å betale for middagen eller dra på shopping i Malaga trenger du euro, med mindre du betaler med Visa eller Mastercard. Én euro tilsvarer rundt åtte norske kroner. Malaga er en relativt stor by, Spanias femte største, og du finner minibanker overalt.