Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Madrid

  En restplass til Madrid gir deg muligheten til å besøke en av Europas virkelig store hovedsteder. Dra på flamencoshow, spis tapas, drikk vin eller sangria eller gå deg vill i en av byens bakgater. Madrid er byen både for deg som vil oppleve noe unikt og for deg som vil følge et skjema. Her er det også barnevennlig, og du kan fint legge opp turen for en reise med familien. Du møter hyggelige mennesker som er glad i både voksne og barn. Ta inn den unike atmosfæren på slottsplassen eller ta en dukkert i et basseng på en av byens mange tak. Gågatene og arkitekturen er grunner nok til å hoppe på en tur til Madrid.

  Ting å gjøre i Madrid

  En siste minutt-reise til Madrid kan godt starte med en rundtur på toppen av en buss med åpent tak. Da får du overblikket og kan «gjøre unna» de viktigste tingene ganske kjapt. Er du en av dem som liker å oppleve storbyer til fots, er dette langt mer inntagende. Da kan du få med deg hver eneste sjarmerende krik og krok. Skal du reise over store avstander, kan det være greit å ta buss. På slottsplassen ser du Det kongelige palass og opplever en livlig atmosfære hvor både dansere og musikanter gjerne stiller opp. Bygningen er dessuten helt spektakulær.

  Av museer er det et uttal. Najonalmuseet Prado er det mest kjente, men utover dette finner du for eksempel Cerralbo-museet, Lazaro Galdiano-museet og Thyssen-Bornemisza. Samtidskunst opplever du på Centro de Arte Reina Sofia. Du kan også gå på teater, hvor Teatro de la Zarzuela er en opplevelse i seg selv. For mer aktive innslag i ferien kan El Retiro være et alternativ. Dette er Madrids kjente hage, hvor det blant annet er muligheter for å ro. Parken er også full av vakre bygninger som lar deg kombinere sightseeing med En tur med taubanen fra Paseo del Pinor Rosales er også en opplevelse. På flamencostedet Cardamomo oppdager du dansekunsten der danserne virkelig føler seg hjemme. Er du ekstra interessert i lokale og og politisk ukorrekte tradisjoner, kan du også se tyrefekting. Ellers kan jo en kamp med Real Madrid være noe å få med seg. En tur til Madrid kan selvfølgelig kombineres med andre destinasjoner i Spania. Selv om du velger en hoppe på-tur, er det enkelt å leie bil. Da kommer du deg dit du vil, og med tålmodighet og aircondition kan du for eksempel oppdage noen av perlene langs kysten.

  Som resten av Europas storbyer er Madrid en by med mange shoppingmuligheter. Her kan du gjøre alt fra å tømme lommeboka på designmerker til å finne rare, unike gjenstander på gatemarkedene. El Rastro det mest kjente, en søndagsaktivitet hvor det syder av liv. Salamanca-området er et godt utgangspunkt for varierte shoppingmuligheter. Og når turen først går til Madrid og spania, pakker man kanskje med seg flere spanske merker i kofferten. Matvarene som står på handlelisten over ting du bør ta med deg hjem fra Madrid, står naturligvis også på listen over ting du bør friste ganen med underveis i oppholder. Og mye mer, selvsagt. Madrid er virkelig en hovedstad for mat- og vinglade. Du finner tapas på hvert eneste gatehjørnet og kan faktisk spise deg mett på smårettene du får når du bestiller noe å drikke. Men har du lyst til å prøve noe spesielt, eller få med deg litt av alt, er tapasbaren Mercado San Miguel et godt alternativ.

  Språk

  På reisen til Madrid er det en fordel å ha med seg en lommeordbok. Spanjolene er ikke nødvendigvis så gode i engelsk, så en viss oversikt over visse fraser og ord kan gjøre ferien litt enklere.

  Værforhold

  Madrid ligger i innlandet, noe som påvirker værforholdene og temperaturene. Vinterene er gjerne kaldere enn ved kysten, og sommertemperaturene er varmere. Juli og august er spesielt varme måneder. Dette er også en tid på året hvor deler av Madrid sover. April til juni og i september og oktober er gode tidspunkt å reise på.

  Penger

  I Madrid, som i resten av Spania, må du bruke euro når du betaler for et glass vin fra Rioja. Du kommer langt med kort, men kan også ta ut kontanter i minibankene. Kursen er naturligvis ikke stabil, men i senere år har verdien av én euro vanligvis fluktuert mellom sju og åtte kroner.