Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Los Angeles

  For å reise på en hopp på-tur til Los Angeles må man registrere seg for innreisetillatelse. Utover dette er det ikke så mye planlegging som skal til, annet enn at du kan bestemme deg for hva du ønsker å oppleve i Englenes by. En tur til Los Angeles kan kombineres med reisemål i omegn, og byen passer godt for store og små. Reiseplanen må selvfølgelig tilpasses, men en tur til Los Angeles kan fylles med alt fra fornøyelsesparker og Disney-opplevelser til biblioteksbesøk og museer. Ikke minst gir en tur hit et unikt innblikk i hvordan byen egentlig er. Los Angeles er kanskje det stedet nordmenn flest har et forhold til gjennom TV og film.

  Ting å gjøre i Los Angeles

  Med en unik og sammensatt kultur er LA absolutt et godt alternativ for en restplassreise. For deg som er ute etter en kombinasjon mellom sol- og opplevelsesferie er byen midt i blinken. På listen over ting du må gjøre i LA står blant annet å få et glimt av Hollywood-skiltet, besøke Venice Beach, Santa Monica Pier og Disneyland. Go Los Angeles-kortet koster rundt 400 kroner, men gir deg til gjengjeld inngang til mer enn 40 av de mest populære severdighetene. Kortet gir deg dessuten muligheten til å spare penger på andre severdigheter eller når du skal ut og spise. Steder som Warner Bros. Studio, Madame Tussauds, Hollywood og Six Flags Magic Mountain er også populære.

  Los Angeles har faktisk flere museer enn de fleste andre byer i USA. Og det er mange som burde stå på listen din. Mange av museene er til og med gratis. Romsenteret ligger downtown med unike utstillinger som gir et innblikk i romfartsutviklingen. Her er det også en IMAX hvor du får en opplevelse du sent glemmer. Holocaust-museet ligger vest i byen og har stått for uvurdelig folkeopplysning siden 1961. Getty Center stiller ut en unik samling av blant annet malerier, skulpturer og fotografier. Nasjonalsenteret Autry stiller ut en rekke gjenstander som representerer landets historie om reisen vestover. I Pasadena er Huntington-biblioteket og de botaniske hagene en heldagsopplevelse for både store og små.

  På siste minutt-turen til Los Angeles kan du faktisk «shop till you drop», hvis du ønsker det. På Rodeo Drive finner du alt du kan ønske deg og mer enn lommeboka har råd til. Her finner du de mest eksklusive butikkene og kanskje de aller dyreste alternativene. La Brea Avenue skilter med litt mer alternativ shopping, mens kjøpesenter i fleng gir deg muligheten til å hamstre med deg det du får plass til i kofferten. Joggesko? Treningstøy? Kosmetikk? Merkeklær? Mulighetene er mange. Mat er selvfølgelig også en del av turen til LA. Og selv om USA er kjent som fastfoodnasjon, gjelder ikke dette nødvendigvis LA. I tillegg til tradisjonell hurtigmat finner du restauranter og menyer fra nesten hele verden. Sushi i the Valley anbefales. Er du ute etter å få et glimt av en kjendis, er visstnok Casa Vega og Fig & Olive gode valg.

  Språk

  I Los Angeles snakker de engelsk, men med en svært sammensatt befolkning vil du også høre mange andre språk i byens gater. Hit er det mange som har kommet for å prøve lykken, og byen bugner av forskjellige nasjonaliteter. For nordmenn på ferie er det fint at man kan kommunisere på engelsk.

  Værforhold

  Du kan reise til Los Angeles hele året. Her er det middelhavsklima med varme somre og milde vintere. Byen har over 300 soldager hvert år, og på vinterstid blir temperaturen sjeldent lavere enn 20 grader.

  Penger

  Valutaen i Los Angeles er, som i resten av USA, amerikanske dollar. Kursen varierer alt ettersom hvordan ting utvikler seg i markedet. I perioder hvor krona er sterk har man kunnet få en dollar for nesten helt ned til fem kroner. På reise kan det lønne seg å tenke at en dollar tilsvarer mellom seks og sju kroner. Gjør du overslag med sju kroner, er du helt sikker på at du slipper overraskelser. I LA kommer du nemlig til å bruke kortet mye.

  Visum

  Skal du reise til Los Angeles må du søke om innreisetillatelse. Dette gjør du gjennom ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Hold deg oppdatert på visumreglene, slik at du ikke får noen overraskelser. Ambassaden er en god kilde for å få bekreftet gjeldende regler.