Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til London

  London er byen du kan reise til når som helst. Selv om du bestemmer deg i siste liten og kjøper en restplass, bugner det av kulturtilbud du kan benytte deg av. Billettbestillinger og bookinger kan gjerne skje rett før. Fordi mange av alternativene er gratis, kan du også reise på budsjett. Metropolen passer faktisk for alle, også når man reiser med barn. I byen hvor noen reiser og andre drar er du alltid velkommen. London byr på det beste innen de fleste kategorier. Musikk. Kunst. Teater. Mat. Ta med deg din bedre halvdel, ungene eller vennegjengen.

  Ting å gjøre i London

  London er en by du aldri blir ferdig med å oppleve. Likevel kan man reise på svipptur og fremdeles få full uttelling for hver eneste krone. En siste minutt-reise til London bør begynne med at du kjøper et Oyster Card ved undergrunnsstasjonene. Du kan fylle på penger du bruker av etter hvert som du reiser eller kjøpe reisekort for en dag eller en uke. Har du reisekort for zone 1, vil Londons «tube» frakte deg fra sverdighet til severdighet. Og dem er det mange av!

  For historie- og politikkinteresserte er en tur til Tower of London selvskreven. Dette passer også for skuelystne som vil se kronjuvelene og er nysgjerrig på detaljene i Towers blodige historie. På lørdager kan man bestille omvisning i parlamentet, Palace of Westminster. Her får man økt forståelse for det politiske systemet, de to kamrene, dronningens rolle og ikke minst et blikk på de historiske og arkitektoniske detaljene inne i et av verdens mest kjente bygg. Katedralene Wesminster Abbey og St. Pauls er også ærverdige bygninger med mye historie. British Museum er en mastodont innen historiske kultursamlinger, men Victoria & Albert Museum har også imponerende utstillinger.

  For barn, og ikke minst for voksne som reiser med barn, er London Eye, London Zoo, Naural History Museum eller en tur til Warner Bros Harry Potter-studio spennende aktiviteter. London bugner dessuten av teater- og musikaltilbud, og flere av disse passer for barn. For kulinariske reisefølger finnes det alt fra bortgjemte matperler til kjedisrestauranter etablert av kjente TV-fjes som Jamie Oliver og Gordon Ramsay. Er man på jakt etter litt andre smaksopplevelser, er Londons mange markeder stedet. Enten du drar til Brick Lane eller Borough Market, vil både lukten og atmosfæren friste ganen. Markeder er en optimal aktivitet når man benytter seg av et i siste liten-tilbud. Lenge leve spontaniteten!

  Shoppingmulighetene i London er veldig varierte. Fra vintage og second hand-kategorien til ekstravagant og luksuriøs «high fashion». Om du går for Portobello Road, Regent Street, Oxford Street eller et marked i Spitalfields, er helt opp til deg og lommeboken din. Second hand-butikken, East End Thrift Store, bugner for eksempel av vintageskatter og opererer med posesalg! London er også et mekka for kultur- og kunstinteresserte. Tate, Tate Modern og The National Gallery er tre godbiter for den som er nysgjerrig på store kunstverk, men de mindre galleriene har ofte vel så spennende utstillinger. På Southbank Centre settes det opp en rekke gratisarrangementer innenfor kunst, litteratur og musikk. Velger du en restplass til London, kan du også bare reise for å oppleve storbylivet. Ta en pint på puben og trekk inn stemningen. For en litt annerledes pubopplevelse anbefales den flytende puben, Tamesis Dock. Med beliggenhet mellom Vauxhall og Lambeth Bridge kan du sitte på dekk og ta en øl mens du skuer utover Themsen og Big Ben.

  Språk

  I Storbritannia snakker de engelsk, og det er enkelt for nordmenn å gjøre seg forstått.

  Værforhold

  Klimaet i Storbritannia kan både være ustabilt og «gloomy». Ettersom været nesten kan gå igjennom alle årstidene på én dag, har britene alltid med seg paraply. For nordmenn er det å reise til London som regel likevel en mildere opplevelse enn å bli hjemme.

  Penger

  Pundet ligger som regel på mer enn ni. Regner du ett pund som en norsk tier, blir det som regel ingen overraskelser på bankutskriften.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.