Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Lanzarote

  Kanariøyene er en favoritt blant mange nordmenn, og en restplass til en av øyene blir ofte omtalt med sol- og varmegaranti hele året. På en siste minutt-reise til Lanzarote er det dessuten mulig å komme seg til noen av de andre Kanariøyene. Både fly og ferje er relativt rimelig og muliggjør øyhopping. For deg som er mest klar for å slappe av, er det veldig gode muligheter for det også. Lanzarote er jo nettopp hvite strender og drømmeblått hav. Her finner du alle fasilitetene du forventer av en reise sydover. Nyt ferien med familien, en bedre halvdel eller vennegjengen. Alt fra vannsport, fart og spenning til nasjonalpark og nydelig natur venter på deg.

  Ting å gjøre i Lanzarote

  På en siste minutt-reise til Lanzarote blir du slått av den spektakulære naturen. Øya er preget av vulkanlandskap og vakker kystlinje. Lanzarote er også mindre turistpreget enn for eksempel søsterøya Gran Canaria. Her er det færre neonlys og et smakfullt kommersielt preg. Utbyggingen for turistene ble gjort i autentisk stil, takket være César Manrique. Lanzarotes stolthet stod også at det nå finnes mange utsiktspunkt på hele øya. Det finnes også nye, mer massive strandkomplekser. Kjente og vakre strender på Lanzarote er Playa de Papegayo og Playa Blanca. La Calenta de Famara er et skjult øyparadis som anbefales for deg som vil se litt utenfor den oppbygde turismen.

  Selv om strandlivet er det du helt sikkert kommer til å omfavne, finnes det andre muligheter hvis du blir trøtt av solen. For kulturinteresserte er Cesar Manrique-museet og et piratmuseum være underholdende. Ta turen til fjelltoppen Mirandor del Río eller nyt en real fottur i Parque Nacional de Timanfaya. Her venter et nærmest utenomjordisk landskap og gode muligheter for å utforske. Hovedattraksjonene er naturligvis vulkanene, hvor det faktisk skal være mulig å lage mat fra den naturlige varmen. Du kan også bevege deg ut på havet. Bli med på en seiltur med en av luksusseilbåt eller bli med en fiskebåt for å oppleve en ordentlig fiskefangst. På Lanzarote kan du også lære å surfe eller dykke. Andre aktiviteter er tur med ubåt, gokart, en tur på hesteryggen eller golf. Reiser du med barn, er Rancho Texas eller vannparken nær Teguise et populært alternativ. Du kan også ta en dags- eller overnattingstur til Fuerteventura.

  Lanzarote har også ulike shoppingmuligheter. Markedet i Teguise er spesielt kjent. Her kan du få tak i alt fra lokale smaksprøver til håndarbeid og trekunst. Selv om man kanskje ikke skulle tro det, har Lanzarote vinproduksjon. Ferierer du på øya, er det absolutt verdt å smake seg rundt. En slik smaksrunde kan også kombineres med ulike sorter ost. Ellers er maten ganske lik som på de andre øyene i øygruppen. Gofio, papa arragadas og mojo er gode kjenninger. Fiskeretter er svært vanlig, og du bør ikke reise hjem før du har forsøkt en kanarivariant av grillet fisk.

  Språk

  Øya hører til Spania, og det offisielle språket er spansk. Du kommer et stykke med engelsk da turismen er viktig for øya. Likevel kan det lønne seg å lære seg noen spanske gloser og fraser.

  Værforhold

  Sammenlignet med Norge er været på Lanzarote alltid varmt. Årstidene er ikke like markerte som her hjemme, og gradestokken viser sjeldent ensifret på dagtid. Du kan derfor reise hit hele året. Det kan bli veldig varmt på sommeren og i desember kan det komme en del regn.

  Penger

  Ettersom øyene hører til Spania, er det euro man betaler med her også. På de større stedene er det grei tilgang på minibanker. Kursen varierer selvsagt, men for reiseglade nordmenn pleier euroen å være kjent.