Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Kreta

  Kreta, den største av de greske øyene, har vært en destinasjon for restplasser i lang tid. En reise hit garanterer deg en kombinasjon av sol og kulturhistorie. Hotellmulighetene strekker seg fra luksus til sjarmerende, nesten hjemmekoselige overnattingssteder. I tillegg til alt man kan ønske seg fra et strandparadis, har øya vakker natur, mektig historie og lokale tradsjoner. Her venter karakteristiske tavernaer, fetaost og olivenolje på deg. På Kreta lever du deg tilbake til senteret for den minoiske kultur, den tidligste Europeiske sivilisasjonen som kan stadfestes. Du kan rusle en tur langs en av de mange strandpromenadene, besøke et marked eller gjøre et dyppdykk i gresk mytologi.

  Ting å gjøre i Kreta

  En siste minutt-reise til Kreta kan bli en typisk sydenreise eller en unik tur. Det er helt opp til deg. Dra på oppdagelsesferd, legg ut på fotturer, reis på utflukter til avtrykkene etter den vanvittige kulturarven. Mellom dramatiske fjell, grønne daler og små, autentiske landsbyer finner du en bortgjemt badebukt eller et historisk kjennemerke. Eller sikt deg inn på de store resortene og lange strendene. Ved å reise til tradisjonelle reisemål som Chania, Heraklion, Rethymnon og Agios Nikolaos har du mange muligheter innen rekkevidde. Ettersom Kreta er ganske omfangsrik, får man ikke med seg absolutt alt på én reise, og det kan være lurt å sikte seg inn på ett område eller én del av kysten.

  Chania er Kretas nest største by, et populært reisemål og et strålende utgangspunkt for en hopp på-tur hvor du kombinerer sol, byliv og andre mål på øya. I Chania kan du utforske påvirkningen fra de ulike epokene i byens historie eller bevege deg til en av de mange strendene i gangavstand til sentrum. Den venetianske havnen er et knutepunkt, og her opplever du både gresk stemning og flott arkitektur. Også i Rethymnon kan du nyte stemningen i en venetiansk havn eller kose deg på bystranda. Den strekker seg i 12 kilometer og tilbyr en rekke vannaktiviteter. I Rethymnon er det også en rekke historiske bygg og en gamleby med sjel. Heraklion, Kretas hovedstad, har mengde av historie å by på. I tillegg til et unikt arkeologimuseum og et historisk museum, ligger også Knossos, det største arkeologiske stedet og palasset på Kreta, like i nærheten. Heraklion er derfor et passende reisemål for den som vil dykke ned i minoisk kultur og antikken, men man trenger ikke utelukke strand og bading. Rundt byen er det nemlig flere strender. Flere av de andre byene har også historiske, arkeologiske og andre typer museer det kan være verdt å ta en tur innom. Chanias arkeologiske museum og kunstmuseet i Rethymnon er bare to av mange alternativer.

  En reise til Kreta kan dessuten inneholde en tur opp i høyden. På fottur i fjellene får du både utsyn til den flotte naturen, til dype raviner og høye fjell. Ikke minst kan man kombinere siste minutt-reisen til Kreta med utflukter til andre øyer. Spinalonga er kanskje den mest kjente øya å reise til fra Kreta, men naboøya Santorini er også en mulighet. Maten på ferieturen er også viktig. Når turen går til Kreta, kan du forvente enkle og ukompliserte matopplevelser. Mens olivenoljen alltid spiller en uunnværlig birolle, innehar andre lokale råvarer hovedrollen i retter som Kalsounakia, en osteterte, og rødvinsstekte pølser. Vil man ta med seg kokekunstene hjem i kofferten, kan man også melde seg på et matkurs og få innblikk i alt fra minoiske oppskrifter til det moderne kjøkkenet.

  Språk

  Kreta er den største av de greske øyene, og det offisielle språket er følgelig gresk. Som ellers på øyene fungerer engelsk fint for nordmenn på tur.

  Værforhold

  Vinteren på Kreta kommer med en del nedbør. Likevel er den mild, som i resten av områdene med middelhavsklima. Sommermånedene kan bli svært varme og tørre, men det gode været er midt i blinken for nordmenn som reiser etter solen. Sesongen strekker seg fra mai til september, men man kan også reise utenfor sesongen når temperaturene er litt lavere.

  Penger

  På Kreta trenger du euro. Dette er kjent prosedyre for de fleste. Du kan veksle før du drar eller bruke minibankene på Kreta. Mange steder kan du også betale med kort, men lokale steder kan også foretrekke kontanter.