Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til København

  En hopp på-tur til Danmark er ikke nødvendigvis så rart som det høres ut som. Å reise til København på en siste minutt-reise gir nemlig muligheter for å oppleve Danmarks avslappende atmosfære og få seg et lite avbrekk. Bare en helg i København gir følelsen av å ha vært på ferie og vært bortreis. Da kan man komme tilbake til hverdagen med ny giv. København er barnevennlig, og man kan reise hit med familien, med sin kjære, med gutta, venninnegjengen eller alene. Oppdag byen på sykkel eller tråkk deg rundt til fots. Shopping, mat, hager, slott og museum her er det virkelig noe for alle!

  Ting å gjøre i København

  Restplasser til København er ingen dum investering. I 2013 ble Danmark dessuten kåret til landet der man blir lykkeligst av å leve, og det bør vel være et godt utgangspunkt for en vellykket restplassferie? Start turen med en rundreise på kanalen, lei sykkel eller oppdag byen til fots. København har også et godt busstilbud. Se viktige landemerker som Den lille havfruen og Amalienborg eller gå deg bort i smågater og smau. Byen er proppfull av ting du «bør» se, men kanskje er det vel så vikig å være litt spontan? Ikke gå glipp av Nyhavn og få med deg den unike havnestemningen.

  Mangfold, kunst, fornøyelse, shopping og musikk er bare noen av stikkordene som passer på en siste minutt-reise til København. Er du kunstinteressert er Glyptoteket, Nationalmuseet, Statens museum for kunst og Frilandsmuseet noen av stedene du kan besøke. For mer barnevennlige og actionpregete fornøyelser er dyreparken eller akvariet gode alternativer. Du må selvfølgelig også besøke Tivoli, enten du reiser med barn eller ikke. Her velger du mellom skremmende karuseller og rolige spaserturer i eventyrlige omgivelser. På fredager er det fredagsrock hvor du kan lytte til lokale og internasjonale størrelser. Det finnes også en rekke alternative ting du kan ta deg til. Dra på smaksprøver hos Carlsberg, oppdag hippielivet i Christiania eller oppsøk en av byens loppemarkeder. Fredriksberg loppemarked og Rovsingsgatemarked er to av de mest kjente.

  Hvis du har lavt blodsukker etter shopping, museumsbesøk eller adrenalinkick på Tivoli, er det ikke dumt å legge turen om en pølsebod. Få i deg en rød pølse eller fransk hotdog og begi deg videre på restplassavbrekket i Danmarks hovedstad. Blir pølse for usunt eller kjedelig, er det selvfølgelig et hav av andre alternativer. Ettersom København nå anses for å være Skandinacias «foodiehovedstad», skulle det bare mangle at det er noe for enhver smak og lommebok. Med måltidene morgenmad, frokost og aftensmat kan man imidlertid bli forvirret. Morgenmaden, den norske froskosten, spiser du på hotellet eller på en spontan kafé du snubler over. Til lunsj, eller den danske frokosten, anbefales det at du legger turen til et sted der de serverer tradisjonell, dansk lunsj. Få deg et smørrebrød og en snaps på Slotskælderen hos Gitte Kik eller utsøkt sjømat på restauranten Lumskebugten. Aftensmaten eller middagen kan du få i alle prisklasser. De aller mest ekstravagante og unike matopplevelsene får du hos noma. Og får du ikke bestilt bord før du reiser, er Nimb et annet alternativ.

  Språk

  I København, som i resten av Danmark, snakker de dansk. Det pleier å gå greit for oss å kommunisere med dansker, men kommunikasjonen kan også foregå på engelsk, dersom det oppstår misforståelser.

  Værforhold

  I Danmark er det litt mildere enn i Norge, og det samme gjelder København. Likevel er klimaet nordeuropeisk, og man kan ikke forvente en kjempeforskjell. Ta en titt på værmeldingen og se an været her hjemme. Da har du i hvert fall en viss idé om hva du bør pakke med deg i kofferten.

  Penger

  Som i resten av Danmark handler de med danske kroner. Den danske krona er litt sterkere enn den norske, men med relativt lik verdi er det ikke så vanskelig å ha kontroll på pengebruken.