Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Italia

  Med en restplass til Italia har du et hav av muligheter. Og selv om nordmenn kanskje helst tenker på Italia som en destinasjon for sommerferie, finner du unike opplevelser i Italia hele året. Sol og bad, opera, storbyliv, høsttakkefester, trøffelfestivaler, skianlegg, enestående muligheter for fotturer og ikke minst en helt utrolig kulturarv. En hopp på-tur til Italia kan brukes til akkurat det du har lyst til. Skjem deg bort med gastronomiske overraskelser og utsøkt vin, let etter «high fashion» i de store byene, gå gatelangs og ta inn arkitektoniske inntrykk, bli overveldet av kunsten eller kos deg på barnevennlige bystrender med en god bok eller frisbee.

  Ting å gjøre i Italia

  Hvor går reisen? En siste minutt-reise til Italia kan gå mot Firenze, Roma, Venezia, Milano, Verona og Pisa. Eller et helt annet sted. Turen kan også gå til en ukjent fjellandsby eller til en uberørt perle ved kysten. Hva er du ute etter? I Firenze beskuer du noen av tidenes største kunstverk. Botticellis «Venus fødsel» og Michelangelos «Doni Tondo» er bare to av mesterverkene du finner på Uffizi-galleriet. I Roma gjør du alt fra å besøke selvfølgelige severdigheter som Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Spansketrappen og Vatikanet til å nyte kaffe på en fortauskafé eller i en park i høyden. Du kan også tråle etter designerfunn på Via Condotti eller titte etter nyheter i Via del Corso, alt ettersom hva du har i lommeboka. I Venezia venter en romantisk tur på kanalene, karakteristiske smau og et uteliv som speiler den vanvittige arkitekturen. Milano betyr nytelse estetisk, kulinarisk og musikalsk. Byen byr på ekstravagant mote og shopping, uvanlige byggverk, som den gotiske katedralen Duomo, og et av verdens ledende og mest berømte operahus, La Scala. Verona er Julies barndomshjem, og byen byr på fortellinger og utendørs opera hele sommeren igjennom. I Pisa er mer enn et skjevt tårn. Dra på museumsvandring eller ta deg et glass ved elven Arno.

  I et land hvor du kan gi etter for fristelser hvor enn du snur deg, er naturligvis maten en del av selve opplevelsen. Man kan reise til Italia på matreiser, uansett hvilken årstid det er. Som ved de fleste andre middelhavsdestinasjoner gjør du lurt i å velge et spisested som ikke gir uttrykk for å være bygget opp for turistene. Lokal, kortreist og hjemmelaget mat er det du kommer til Italia for å spise. Hva du finner på menyen beror imidlertid på hvor i landet du har reist. «Italiensk mat» er nemlig altfor generelt, da alle regionene har sine egne varianter og spesialiteter. Regien av måltidene er imidlertid ganske lik: Antipasto, primo piatto, secondo piatto og dolce. Antipasto kan være alt fra god ost til bruschetta, første rett kan blant annet være suppe, lasagne eller spaghetti, mens hovedretten gjerne er en kjøtt eller fiskerett. Ikke glem tilbehøret, contorno. Og i Italia handler maten også om selskapet og deling av matglede. Ta gjerne dolce et annet sted eller gang den med to. Etter maten kan dere for eksempel rusle gatelangs, kjøpe gelato og snuble over tilfeldig operasang på en stemningsfull piazza.

  Språk

  Det offisielle språket i Italia er italiensk, og engelsk er ikke så utbredt som man kanskje skulle tro. Bruk mobiltelefonen din som lommeordbok, installer en app eller lær deg italiensk. Italia er et land du alltid kommer tilbake til, så det trenger ikke være en dum investering.

  Værforhold

  Støvellandet Italia er langstrakt. Følgelig varierer været ettersom hvor du befinner deg. Likevel karakteriseres klimaet som middelhavsklima. På sommeren er det ofte svært varmt, mens vinteren er temperert og mild. En idé kan være å sjekke gjennomsnittstemperaturen for regionen du vil reise til før du reiser.

  Penger

  Italia er med i eurosamarbeidet, og den foretrukne valutaen er euro. Du kan veksle euro før du reiser eller ta ut i en av Italias minibanker.