Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Ibiza

  En restplass til Ibiza er en lovnad om sol og varmere vær. Øya var lenge kjent som en «partyøy», men dette er svært snevert. På Ibiza er det nemlig noe for de fleste, og en siste minutt-reise hit trenger ikke å dreie seg om DJ-er og fest ut i morgen timene. Hvis du vil, er dette selvfølgelig en mulighet, men øya har mange alternativer både for den aktive og den historieinteresserte turisten. En ferietur til Ibiza skjer i vakre omgivelser med blått, blått hav og spennende landskap. Dra på ridetur, se på solnedgangen, oppdag historiske kirker eller dans til kveld på et ordentlig Ibiza-party.

  Ting å gjøre i Ibiza

  Ibiza by er et variert sted. Deler av havnen er fredet og byen skilter med en imponerende gamleby eller eldre del. Her finner du blandet arkitektur, liv, smale smau og sjarmerende små, kafeer. Ibiza by er også den mest aktuelle destinasjonen for deg som ser etter hektisk uteliv og myldrende liv. Ellers er det 48 av Ibizas strender som troner på en toppliste, og uansett hvor på øya reisen går, har du noe å velge i. En siste minutt-reise til Ibiza inneholder garantert avslappende strandliv. Cala San Vincente og Aguas Blancas er spesielt kjente strender.

  Av konkrete ting å oppdage eller besøke i Ibiza by er det flere museer og gallerier som kan nevnes. B12 er et galleri for ulike formål med forskjellige utstillinger og opplevelser. Museu d Art Contemporani har en rekke utstillinger for samfunnskunst, mens Museu Arquelògic lar deg oppdage fortiden. Få også med deg den katedralen, en blanding av gotisk og barakkarkitektur. Vil du gjøre noe mer interaktivt, kan du ta en tur til Ibiza Pin-Ups, som spesialiserer seg i makeover og pinupfotografier. Ellers kan en tur til Ibiza kombineres med andre reisemål. Det er gode ferjeforbindelser, og en tur til en annen øy er innen rekkevidde. På sommeren er det også forbidelser til fastlandet. Dette er riktignok utflukter hvor man må ha en eller flere netter med overnatting, men det går katamaraner mellom Ibiza by og Barcelona eller Valencia. Fra Ibiza kan du også reise til Alicante. Vil du heller bli på øya, kan du for eksempel leie bil, slik at du får sett deg rundt.

  På Ibiza er det flere muligheter for hedonistiske utskeielser. Både shopping, behandlinger innen velvære og kulinariske opplevelser er innen rekkevidde. Du finner både en hovedgate med kjente merkevarer og mer kuriøse, søte strandbutikker. Sa Penya, ved havnen, er full av liv, og her finner du for eksempel klesforretninger med utvalg utenom det vanlige. Flere søndager kan du også være heldig og snuble over et loppemarked. Dersom velvære står på agendaen, er det flere gode alternativer på Ibiza. Med muligheter for drop in både på pilates og yoga kan du senke skuldrene mens du bruker kroppen. Vil du slappe helt av, er Atzaró og La Posidonia to spasenter med behandlinger for enhver smak. Selv Ibiza by er full av nattliv, finnes det også et vidt spekter av kafeer og restauranter. Babylon og El Clodenis er to restauranter som kombinerer magien fra utsikten til havet med supre smaker. Mens menyen hos El Clodenis er Michelin-inspirert, skilter Babylon med økologisk, kortreist mat.

  Språk

  På Ibiza snakker de spansk, og på spansktalende feriedestinasjoner er det aldri dumt å kjenne til noen spanske fraser. Fordi turistnæringen er svært viktig, holder det imidlertid godt med engelsk.

  Værforhold

  Hvis man kun reiser hit for å ligge på stranda, er tiden fra juni til september optimal, men har du flere planer for reisen, er øya en destinasjon du kan velge hele året. Ibiza har middelhavsklima med varme somre og milde vintere. Sammenlignet med Mallorca, for eksempel, er vinterene noe mildere og somrene noe kjøligere.

  Penger

  Ibiza hører til Spania. Du betaler med euro, som du kan medbringe fra Norge eller ta ut i minibankene. Det er også vanlig å betale med kort. Det er likevel alltid greit å ha noen kontanter når man er ute og reiser.