Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Hellas

  Det trengs ikke mye planlegging for å hoppe på en tur til Hellas. Alt du trenger er et lite ønske om å se solen. God mat, vennlige mennesker, avslappet atmosfære og varierte omgivelser sørger for resten. I senere år har nemlig Hellas vært ett av de landene nordmenn aller helst reiser til. Igjen og igjen. Velger du en siste minutt-reise, ligger du straks på en rullesteinstrand og slikker sol eller nyter en avkjølt Mythos og en gresk salat.

  Ting å gjøre i Hellas

  En restplass til Hellas gir deg en kombinasjon av det man kan ønske seg av en ferie. Kulinariske opplevelser, avslapning, bademuligheter og en god dose kultur, dersom du har lyst på det. Velger du å reise til Athen får du kanskje mest av det siste: Et dypdykk ned i antikken. Begynn med å komme deg opp på Akropolis og se Parthenon så tidlig du kan og spaser deretter nedover, gjennom Athens agora. Når det er godt ut på dagen, kan du rusle tilbake til det nye Akropolis-museet eller bevege deg mot Det nasjonale arkeologiske museum. Det finnes imidlertid også andre, mer merkverdige og kreative steder som er verdt å oppleve. Bortgjemte gallerier som bare er åpne noen dager i uka, en kopi av en Athensk handlegate på 1920-tallet eller et lite museum hvor hele utstillingen er dedikert til gresk skyggeteater? Ofte er det heller ikke langt til en kuriøs eller hipp bar, hvor det går an å ta en timeout med et glass eller en iskrem. Når det blir for varmt i Athen, og det blir det, er det heldigvis kort vei til Pireus, hvor man kan gå om bord på en båt og rømme til øyene. Bademuligheter finnes også på fastlandet. Det går trikk til Glyfada, som er strandfokusert på dagen og utelivsorientert på kvelden.

  Men Hellas er så mye mer enn Athen! Loff fra øy til øy eller velg deg én favorittdestinasjon hvor du tilbringer hele ferien. Du finner det behagelige og greske uansett om du reiser til Korfu, Lesvos, Mykonos, Samos eller Santorini. Hver av øyene har imidlertid noe som er spesielt for seg. Selv om tomatene, olivenene og ølet er det samme, er det lokale variasjoner både i naturen og kjøkkenet. Hvilken destinasjon i Hellas er din favoritt? Booker du en restplass, kan du bli overrasket!

  Språk

  Språket er helt gresk, men fordi en stor andel grekere lever av turismen, er de også gode i engelsk. Skulle det derimot oppstå språklig forvirring, er dette et usedvanlig vennlig folkeferd. Kroppsspråk blir garantert forstått.

  Værforhold

  Nord i Hellas finnes det faktisk skianlegg, og man kan reise hit hvis man ikke synes man er lei av norske temperaturer. Nordmenn flest tar likevel turen på grunn av middelhavsklimaet. Du finner varmen her fra april til oktober.

  Penger

  Selv om grekere flest ikke er fornøyde med eurosamarbeidet, er valutaen i Hellas euro (EUR). Man kan regne en euro som litt mer enn sju eller litt mindre enn åtte norske kroner (NOK). Kontanter er essensielt og kan tas ut i minibanker på både øyer og fastland.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.