Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 27.10.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Fuerteventura

  Fuerteventura seilte opp som attraktivt reisemål på kåringene i 2014. En restplass til øya sikrer deg en god kombinasjon av strandliv og andre aktiviteter. Landskapet er variert, og arkitekturen er preget av nærheten til Marokko. Naturlandskapet er mer fargerikt enn på søsterøya Lanzarote, men de vulkanske trekkene er de samme. Helt utrolig! En siste minutt-reise til Fuerteventura passer for alle som har lyst til å blande klassisk sydenferie med nye oppdagelser. Her er det solskinn hele året og unike muligheter for vannsport som er avhengig av vind. Ta med deg reisefølget og opplev alt fra minneverdige fotturer til livet under vann.

  Ting å gjøre i Fuerteventura

  Corralejo er området som har fått mest oppmerksomhet i det siste. Hit kan du reise på treningsferie, for å slappe av eller en kombinasjon av de to. Corralejo har nemlig flere alternativer for en real bootcamp, yoga, sykling eller vindsurfing. Her går det jo an å finne en balanse? Ellers er La Olivia, Antigua, La Pared, Puerto del Rosario, Caleta de Furste, Jandia, Las Playitas og Costa Calma steder hvor det blir en magisk ferie. Uansett hvor du reiser langs kysten, finner du turkisblått vann og magiske strender, mens landskapet i innlandet er unorskt og inntagende. Kjente strender er Morro Jable og Costa Calma. Playa de Sotavento de Jandía er en strandstrekning med fantastiske strender som trekker både svømmere og vindsurfere. På øya kan man også lete etter en strand for seg selv, og det finnes både svarte lavastrender og sandstrender.

  Av severdigheter er det mange. Hver og en av byene har unikt preg hvor historiske bygninger kan oppleves. Lavatunnellen, eller Cueva del Llano, er ett av alternativene for å få innblikk i hvordan øya og vulkanlandskapet har utviklet seg. Noen skritt tilbake i fortiden kan du også gjøre i Puerto del Rosario, hvor det er bygget opp en landsby slik at man kan oppleve hvordan bebyggelsen på øya opprinnelig var. Det finnes også et fiskermuseum. Fuerteventura har dessuten flere muligheter for fugletitting, en aktivitet som har blitt mer og mer vanlig på folks reiseplaner. Som på de andre øyene i øygruppen er hesteridning, gokart og golf mulige aktivitetsalternativeralternativer. Man kan også ta seg til de andre øyene eller utforske øya med buss eller bil.

  Både shopping og mat er viktig på en hopp på-tur. Øyas beste shoppingmuligheter finner du i Puerto del Rosaria. Kjøpesenteret Las Rotondas har fire etasjer med mange forskjellige butikker. I byene rundt på øya kan du oppdage spennende, små butikker med interessante suvenirer av lavastein. Når du reiser hjem til Norge, kan du også pakke med deg noen kulinariske opplevelser. Som på de andre øyene er det potet, sjømat, kjøtt, grønnsaker og oster som gjelder. Men alt tilberedes med kanariske smaker, noe som gjør matopplevelsene unike. Du kan forvente alt fra innslag av fennikel og anis til mynte, timian og safran.

  Språk

  Fuerteventura hører til Spania, og det offisielle språket er spansk. I spansktalende land blir ferien litt enklere hvis man kan språket. Enten du tar med deg en lommeordbok, lærer deg de viktigste frasene eller frisker opp spansken du lærte en gang, er dette gode verktøy. Engelsk og kroppsspråk er selvfølgelig også fine alternativer.

  Værforhold

  Fuerteventura har sol nesten hele året. Beliggenheten nær Afrika gir høye temperaturer. Øya har mange soltimer, og en ferie hit gir nesten solgaranti. I vinterhalvåret kan man oppleve lavtrykk og overskyet vær, men temperaturene er likevel høye. Spesielt for kalde nordmenn.

  Penger

  På Fuerteventura må du betale med euro. En euro tilsvarer omlag åtte norske kroner. Kursen endrer seg selvfølgelig, men dette er en OK huskeregel. Det er minibanker på øya, men det lønner seg alltid med litt kontanter.