Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.09.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Ayia Napa

  Restplasser til Ayia Napa kan enten fylles med fest og moro eller unike, kypriotiske opplevelser. Det finnes noe for de fleste her, men det kan være en idé å tenke på når man reiser. I høysesongen er byen preget av ungdommer på sin første sydenreise, men det trenger ikke å komme i veien. Fra Ayia Napa kan man reise på utflukter til resten av Kypros, og således kan siste minutt-reisen fylles med det du måtte ønske. Nydelige fiskeretter fra havnen i Ayia Napa? Jeep safari? Fotturer ? Seiltur? Eller en utflukt til en tilbaketrukket strand? Fest og moro er svært tilgjengelig for den som ønsker det.

  Ting å gjøre i Ayia Napa

  Det er jo nettopp fest og moro Ayia Napa er kjent for. Velger du et hotell utenfor sentrum, kan Ayia Napa være en barne- og familievennlig siste minutt-reise. På en tur til Ayia Napa kan du også leie bil eller moped. Mulighetene for å se øya er mange. Du kan også bli med på båttur og se øya fra havet. Utflukter til Throdosfjellene er svært populære. Oppover i fjellene kan du oppdage små landsbyer hvor gamle vintradisjoner fremdeles står sterkt. Havnen og strandpromenaden i Limassol er også verdt et besøk. For å få mer innblikk i historie og fortid kan en til Nicosia være en idé. Eller du kan bli i Ayia Napa og oppleve blandingen av liv og røre og avslappende sjøliv.

  Og Ayia Napa er kanskje nettopp en by med motsetninger. I sentrum av byen ligger nemlig det venetianske klosteret, midt i smørøyet for yrende uteliv og fest. Det er fra 1500-tallet og også omgitt av byens smågater og koselige kafeer. Inne i klosteret er det en rolig atmosfære, som kan være en fin kontrast til livet på utsiden. Klostertorget er også et interessant utgangspunkt for å følge utviklingen i årstidene og sesongen. I høysesongen er det full fart, mens det i lavsesongen omformes til en roligere fiskerlandsby igjen. På klostertorget arrangeres det også festivaler og andre kulturopplevelser, som ikke har noe med verken fest eller ungdom å gjøre. På Ayia Napa er det plass til begge deler, men reisetidspunkt og ønsker for reisen har noe å si for opplevelsen av restplasstilbudet.

  Uavhengig av om det er høy- eller lavsesong, er det i hvert fall et par ting som er det samme hele året. Den gode kypriotiske maten er den samme hele året. For selv om råvarene endrer seg etter sesongen, er grunnideene de samme: Meze og sjømat! Blant de 300 restaurantene i Ayia Napa er det også flere internasjonale kjøkken, blant annet thai, japansk og italiensk. Og skulle du lengte etter norsk kost, finnes det restauranter med norske elementer på menyen.

  Språk

  De offisielle språkene på Kypros, gresk og tyrkisk, gjelder selvsagt også i Ayia Napa. Fordi byen er en svært viktig brikke i turistnæringen, trenger man som tilreisende ikke å kunne noen andre språk enn engelsk. Majoriteten av tilreisende kommer fra Skandinavia eller Storbritannia, og dette preger også feriehverdagen.

  Værforhold

  På Kypros og i Ayia Napa er det middelhavsklima. Det betyr sommertemperaturer fra slutten av april til september, og midt på sommeren kan det veldig varmt. Selv om klimaet fra oktober til april er langt kjøligere, er det fullt mulig å ta en tur til Ayia Napa i dette tidsrommet. Det er faktisk ganske vanlig for livsnytere å tilbringe uker eller måneder her på denne tiden. Selv i årets første måneder kan dagstemperaturene være som en norsk forsommer.

  Penger

  Når du reiser til Ayia Napa, er det euro du må ta med deg. Dette er selvfølgelig det samme som på resten av Kypros. Kursen varierer selvfølgelig, men for nordmenn som er vant til å reise, er den omtrentlige kursen på rundt åtte kroner velkjent.