Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Amsterdam

  Hopp på-tur til Amsterdam? Ja visst! Det er både enkelt og passer hele året, uansett årstid. Besøk byen på vårparten og få med deg feringen av kongedagen 27. april og tulipanenes blomstring. Benytt deg av byens mange grønne lunger og nyt sommerværet, en avkjølende tur på kanalen eller besøk en av byens mange sommerfestivaler. På høsten sykler du en tur under trekronenes varme farger og kanskje tar en tur på fotballkamp? Når det nærmer seg jul, kan du få med deg Sinterklaas ankomst til landet og motta godteri og peppernøtter fra hjelperen hans, Zwarte Piet. En tur til Amsterdam passer for de fleste reisefølger en tur med familien, gutta, kjæresten eller venninnegjengen. Med alt fra gode shoppingmuligheter til ølsmaking har byen noe for de fleste.

  Ting å gjøre i Amsterdam

  Et siste liten-tilbud til Amsterdam gir deg en perfekt storbyferie. Når du venter på bagasjen din på Schipol, kjøper du deg togbilletter, og så er du straks på vei inn til sentrum. Kanalene, broene og de ulike karakteristiske bygningene gjør det relativt enkelt å få oversikt. Hopp på en sykkel, bruk beina eller ta trikken! «Amsterdamerne» selv foretrekker som kjent sykkelen, og med ypperlige forhold for sykling er det en opplevelse verdt. Du kan også velge å begynne oppholdet med en tur med turistbussen. Uansett fremkomstmiddel er det nok av opplevelser som venter på deg.

  De mest kjente Amsterdam-severdighetene får du med deg på en langhelg, også på en hopp på-tur. Anne Franks hus er en selvfølge, og på grunn av køen lønner det seg å dra hit tidlig. Van Gogh-museet er også en naturlig del av reiseplanen. Ellers kan du få med deg Rembrandts hus, et fint innblikk i Rembrandts liv og virke, og Rijksmuseum, en enorm kunstsamling. Amsterdam er full av grønne lunger, og i en av de vakre parkene vil du helt sikkert på øye på en hegre. Amsterdamse Bos og Vondelpark er bare to alternativer. Shoppingrunden kan du starte fra Damplassen, og du finner alt fra kjente merkevarer til lokale varianter. I tillegg må du selvfølgelig få med deg en tur på kanalen.

  Maten er også en del av ferien. I Amsterdam spiser du variert. Nederlands historie som kolonimakt har nødvendigvis påvirket landets kokekunst. I tillegg til tradisjonell mat vi kanskje forbinder med Østerrike og Tyskland, er Indonesisk mat utbredt. Mat på farten er også vanlig. Et kjapt måltid med kroketter eller bitterballen, sandwitchene croque monsieur og madame eller bare noe så enkelt som pommes frites med majones kan også smake. I reiseplanen bør du også inkludere et besøk til et lokalt bryggeri, i det minste burde du ta en smakskveld hvor du smaker deg gjennom de mange unike ølsmakene. Øl er nemlig mer en pils. For en ordentlig lokal opplevelse drar du litt øst for sentrum, til bryggeriet IJ. Her finner du en gammel vindmølle med veggene dekket av ølflasker fra hele verden. IJ betyr også egg og lampene er passende nok laget av strutseegg. Det er verdt et besøk enten du vil smake deg fra det svakeste til det sterkeste ølet eller du bare er nysgjerrig.

  Språk

  I Nederland snakker de nederlandsk. Noen ganger kan det faktisk minne litt om norsk, men med noen ganske annerledes lyder. Nederlenderne er uansett gode i engelsk, og reiser du til Amsterdam, kommer du langt med dette verdensspråket.

  Værforhold

  I Nederland er det naturlig nok mildere enn i Norge. På grunn av begrenset areal og lite høydevariasjon er klimaet i landet relativt likt og stabilt alle steder. Det kan ofte være regnfylt og overskyet. I Amsterdam er de våteste månedene september og oktober, mens det i mars er minst nedbør. Likevel passer det å dra til Amsterdam i alle årets måneder.

  Penger

  Som i de fleste andre steder i EU bruker også Nederland euro. I Amsterdam finner du minibanker overalt, akkurat som i andre storbyer. Du trenger med andre ord ikke veksle før du reiser, men du kan selvfølgelig gjøre det hvis du vil. Dersom du trenger nøyaktig kurs, kan du snakke med banken eller sjekke deres nettside. Det vanlige er likevel å tenke at euroen ligger på mellom sju og åtte norske kroner.