Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 27.10.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Alanya

  Når du velger en restplass til Alanya, velger du sol! Med to strender som ligger på hver sin side av byen, er mulighetene for bølgeskvulp mange. I tillegg til strand- og vannaktiviteter er det gode muligheter for shopping og et levende uteliv. Alanya passer både for barnefamilier og reisefølger som har lyst på litt liv og røre. Beveger du deg litt bort fra turistområdene, vil du også få innblikk i mer autentisk tyrkisk livsførsel. Det ene trenger altså ikke å utelukke det andre. En siste minutts-reise til Alanya passer både for barnefamilier og mer eventyrlystne reisefølger. Her kan du både slappe av med kjæresten eller reise på sydentur med vennegjengen.

  Ting å gjøre i Alanya

  Hopper du på en tur til Alanya, er det sol og bad som er i fokus, men byen skilter også blant annet med en middelalderborg og noen museer. Dette er byen hvor Kleopatra fikk sin egen badestrand. En restplass for å slikke sol kan altså kombineres med et par eller flere historiske severdigheter. I tillegg til Kleopatra-stranden har Alanya en lang sandstrand på østsiden av sentrum. Du kan med deg alle strandaktiviteter som tenkes kan: Vindsurfing, paragliding, kanopadling, pedalbåter eller en klassisk runde med bananbåten. Dette er strandliv for både store og små! Strandlivet finner du også utenfor Alanya, hvor det er en rekke andre strender.

  Hvis du blir lei av varmen, eller bare trenger å avkjøle deg litt, er det flere ting du kan gjøre. I enden av Kleopatra-stranden ligger for eksempel dryppsteinshulen Dalmatas. For museumsentusiaster er Atatürk Museum verdt et besøk. Byens arkeologiske er også et alternativ til å ligge på stranden. I Alanya er det dessuten veldig greit å leie bil, og selv om reglene for rundkjøringer er litt annerledes enn i Norge, er bil et glimrende fremkomstmiddel. Med bil kan du reise på litt andre utflukter, for eksempel til canyonen Sapadere eller badeland.

  Maten på ferien er alltid viktig. Det tyrkiske kjøkkenet er kjent for grillet kjøtt, brødet sitt, kebab og desserter. Vil du oppleve tyrkisk kultur og mat i kombinasjon, kan du for eksempel bli med på en tyrkisk aften. Shoppingmulighetene i Alanya er som på de fleste andre turiststeder. Det er gater på kryss og tvers, hvor suvernirer, nips eller klær kan kjøpes. Basargatene har også butikker hvor du får kjøpt tepper, skinn, gull eller krydder, typiske varer man kan kjøpe i Tyrkia. Alanya har også et uteliv som passer for deg som har valgt et siste liten-tilbud for litt ekstra fest og moro. I den gamle havna er det både diskoteker og barer. Her kan man gå fra sted til sted, ta en drink eller ti, danse eller bare se på livet.

  Språk

  Alanya er en by mange turister reiser til. Derfor kommer man langt med engelsk. Språket de lokale bruker er naturlig nok tyrkisk.

  Værforhold

  Med middelhavsklima er været varmt og sesongen lang. Man kan reise til solen fra midten av april, og det kan være solgaranti helt ut i oktober. I lavsesongen er været mer ustabilt, men det betyr ikke at man ikke får en behagelig tur.

  Penger

  Valutaen er Lira. Vil du vite hva det ligger på, kan det være lurt å bruke en valutakalkulator. En huskeregel man kan bruke, er at det går tre hundrelapper på hundre lira.

  Visum

  Fra og med april 2014 må dette ordnes på forhånd via www.evisa.gov.tr/en/. Prosedyrene ved innreise kan imidlertid endres, og man bør alltid dobbeltsjekke gjeldende regler. Passet skal være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise.