Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Kroatia

  En restplass til Kroatia kommer du ikke til å angre på. Enten du reiser til en liten fiskerlandsby, en større by eller til en av øyene, er maten god, folkene vennlige og historie finnes i hver en krik og krok. Med muligheter for alt fra shopping til seilturer er byene i Kroatia allsidige reisemål. På en av de mange øyene får du oppleve livet i en litt mer behagelig og tilbakelent hastighet. Hopp på en tur til Kroatia og opplev det magiske Adriaterhavet. Den helt unike blåfargen er nemlig den samme, uansett om du reiser til Istriahalvøya helt øverst eller Dubrovnik nesten helt nederst.

  Ting å gjøre i Kroatia

  Velger du en restplass til Kroatia, har du mye å velge i. De ulike kystområdene er ganske unike og har ulike alternativer for ferierende nordmenn. På en siste minutt-reise til Istria kan du for eksempel reise til den autentiske, koselige fiskerlandsbyen Rovinj, oppleve det gamle amfiteateret i Pula eller trekke inn romersk atmosfære i Porec. Nasjonalparken på Brijuni-øyene er verdt et besøk. Ta ferjen fra Fažana og bli med på en guidet tur på det som en gang var Titos øy. Atmosfæren på Brijuni er helt spesiell, en blanding mellom å gå tilbake i tid, ro og innslag som absolutt ikke passer. Dyr som ble skjenket Tito, lever nemlig fortsatt på Brijuni. Fra Istria kan man også ta utflukter til Venezia eller Trieste.

  Kvarner-kysten ligger mellom Isteria og Dalmatia. Nord er den store øya Krk, som har flere perler hvor ferien kan nytes. Her kan du blant annet nyte helt klart vann, vingårder og opplevelser på sykkel. Opatja, en gammel resortby, og Rijeka, den største byen i området, kan også nevnes. Både arkitekturen og atmosfæren i Opatja er en påminner om at badegjester har reist her siden tidlig på nittenhundretallet. Nær Opatja ligger et trekkplaster for «foodies». Volosko har fått anerkjennelse for kulinariske høydepunkter. I Rijeka er det shopping, god mat og bylandskap som tiltrekker. Nede ved havna ligger det en unik, bortgjemt bruktbokhandel som er verdt å besøke.

  Dalmatia er et større område som dekker mange av feriedestinasjonene i Kroatia. Zadar, Split og Dubrovnik er kjente byer nedover langs Dalmatia. I området er det også et uttall av øyer. Utenfor Split er Hvar og Brac, hvor du både finner større byer, som Hvar by, og mindre havner med mindre liv og varm lokalbefolkning. Er du heldig får du innta et vell av sjømat på et bord helt nede ved vannkanten, og kanskje får du se rød måne. I Split kan du kombinere den historiske gamlebyen med en tur på bystranda og en rusletur i shoppinggatene. Dubrovnik ble grunnlagt i 639 og er en historisk perle. Selv om Adriaterhavs-kysten er unik, er det også noe å oppleve innenlands. Hovedstaden Zagreb, for eksempel, eller nasjonalparken Piltvice.

  Språk

  Det offisielle språket er kroatisk. Kroatene er generelt gode i engelsk, spesielt i større byer eller turistområder. Nordmenn på ferie greier seg med andre ord godt. Folk flest har et imøtekommende vesen, og hvis det skulle bli behov for vifting med bein og armer, blir det helt sikkert forstått.

  Værforhold

  Fordi Kroatia er et variert land, varierer også temperaturene. Kystområdene i Kroatia har middelhavsklima. Den lange og varme sommeren gjør landet til et aktuelt reisemål. Men det også går an å feriere her i lavsesongen. Da er det behagelige temperaturer som gir deg en strålende kombinasjonsferie. Når det er overgang til vår i Norge, og man kanskje reiser for å få sommeren på forskudd, kan det være greit å tenke på at det er varmere sør i landet.

  Penger

  Pengene i Kroatia er nesten de samme som i Norge. Kroatiske kuna (HRK) er litt sterkere enn norsk krone, og per hundrelapp er det cirka en tier i forskjell. I Kroatia er det med andre ord enkelt å ha kontroll på pengebruken. I byene er det minibanker, men på de mindre øyne bør man ha kontanter.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.