Reise til Zanzibar

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Zanzibar

  Paradisøya Zanzibar ligger i det Indiske Hav på den afrikanske østkysten, og smelter hjertene til alle som er glad i vakre strender, blågrønt hav og palmesus. Du kan i tillegg svømme med delfiner, utforske krydderplantasjer og besøke den unike gamlebyen Stone Town.

  Severdigheter og opplevelser

  Zanzibar består av de to hovedøyene Unguja og Pemba, og den eneste storbyen er hovedstaden Zanzibar City med sine drøyt 100 000 innbyggere. Gamlebyen i hovedstaden heter Stone Town, og er den største attraksjonen på Zanzibar. Byen består av gamle steinbygninger, og var i sin tid et sentrum for slavehandelen på øya. Du kan derfor besøke Livingstone House og mange tidligere slaveceller i Stone Town, og få et innblikk i en mørk del av Zanzibars historie. Få også med deg det store matmarkedet og den gamle anglikanske kirken i byen som står på UNESCOs verdensarvliste.
  Et annet sted verdt å besøke, er øyas eneste nasjonalpark Jozani Chwaka. I havet rundt svømmer det både delfiner og haier, men parken er mest kjent for å være det eneste stedet i verden hvor den utrydningstruede apekatten Rød Colobus lever.
  Man kommer heller ikke utenom krydder når man befinner seg på Zanzibar - som også er kjent som Krydderøya. De utallige plantasjene rundt om på øya produserer alt fra kanel og nellik til vanilje og kardemomme. Hiv deg med på en såkalt kryddersafari, og få en innføring i krydderenes spennende verden.
  Etter steinbygninger, apekatter og krydder, er det på tide med litt strandliv. Det er ingen tvil om at det er de vakre strendene og mulighetene for vannsportaktiviteter som tiltrekker seg mest turister til Zanzibar. Her kan du snorkle, dykke, svømme med delfiner, seile og surfe. Eller hvorfor ikke slappe av med en god bok på Pongwe, som regnes som øyas mest idylliske strand?

  Kulinariske eventyr

  Sjømat i alle tenkelige former, akkompagnert av grønnsaker, lokalproduserte sauser og krydder er kjernen i matkulturen på Zanzibar. Øya er inspirert av både det kinesiske, søreuropeiske og arabiske kjøkken, og blander ris og mais med kokos, tropiske frukter og indiske krydder. Et klassisk måltid på Zanzibar kan for eksempel begynne med erte- eller søtpotetsuppe. Til hovedrett spiser du grillet sverdfisk med mangosalat, eller en sursøt gryte med geitekjøtt servert med krydret ris. Til dessert er det deilig å avslutte med frisk mango eller ananas, og hvorfor ikke et glass fersk kokosmelk?

  Språk

  På Zanzibar snakker innbyggerne swahili, men det går greit å gjøre seg forstått på engelsk i turistområder og på hoteller.

  Klima

  Det er godt og varmt på Zanzibar året rundt, og med et tropisk klima ligger temperaturene på mellom 18 - 35 varmegrader. Øya har to regnsesonger, den ene varer fra mars til mai og den andre finner sted i november.

  Valuta

  Den lokale valutaen er tanzaniansk shilling, og man kan i tillegg betale med amerikanske dollar. Det finnes ikke mange minibanker på øya, men Visa og Mastercard kan brukes som betalingsmiddel på hoteller og i mange butikker og restauranter.

  Reise til Zanzibar

  Zanzibar International Airport, også kjent som Kisauni, ligger på øya Unguja, og hit kan du fly med både British Airways, Ethiopian, Kenya Airways, Lufthansa eller SAS. Flyplassen ligger 10 minutter med bil fra Stone Town.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.