Reise til Venezia

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Venezia

  Med fantastisk arkitektur, gatene fulle av kunsthistoriske skatter og 40 kilometer med kanaler, er Venezia en helt unik by som aldri slutter å fascinere.

  Severdigheter og opplevelser

  Den beste måten å starte et opphold i Venezia på, er med en båttur på Canal Grande som er hovedfartsåren både inn og ut av byen. Du kan drømme deg tilbake til middelalderske tider da handelen foregikk her i stor stil, og du får et fint overblikk over byens mange fantastiske broer og bygninger. Går du av på Piazza san Marco, eller Markusplassen, kan du oppleve en av byens største severdigheter, nemlig Markuskirken. Den er en blanding av både renessanse- og gotisk stil, og er absolutt verdt å se også fra innsiden. Vær tålmodig, for du må regne med å stå i kø for å komme inn.
  Det er mer enn 180 kanaler og 400 broer i Venezia. Den kanskje mest kjente er Rialtobroen, et perfekt sted for hobbyfotografer som er opptatt av å finne de beste motivene og vinklene i Venezia. På nedsiden av broen finner du det livlige Rialto-markedet med alt fra suvenirer, sko, vesker og ikke minst, byens største utendørs fiskemarked. Det er mange muligheter for de shoppingglade i Venezia, og skinnvarer og Murano-glass bør stå øverst på handlelisten. Det selges flust av billige og dårlige kopier i suvenirbutikker med pågående selgere, så pass på at du kjøper varer av lokale håndverkere.
  Kunst er det mer enn nok av i Venezia, og man kommer ikke utenom Guggenheim-samlingen. Amerikanske Peggy Guggenheim bodde i Venezia i mange år, og donerte sin store samling av moderne amerikansk og europeisk kunst til byen da hun døde. Vips, så fikk Italia sin egen Guggenheim-filial! Er du interessert i abstrakt og surrealistisk kunst, er galleriet et «må se»-sted. Sett også av en dag til å bare spasere rundt i de trange smugene og gatene. Ta med deg en god kartbok, men ikke bli redd om du roter deg bort! Venezia er full av mystikk, sjarm og atmosfære, særlig om kvelden når gatelyktene tennes.

  Kulinariske eventyr

  Venezia er full av restauranter som har egne menyer tilpasset turister. Du bør derfor unngå å spise i områder rundt de største attraksjonene om du ønsker en bit av det autentiske, venetianske kjøkken. Finner du en litt bortgjemt osteria uten glorete belysning og pizza på menyen, kan du regne med å starte måltidet på klassisk vis med ris- og ertesuppen risi e bisi. Til hovedrett spiser venetianere ofte and, lever eller sjømat. De har sin egen variant av bacalao også, baccalà Mantecato, som er kremet torsk som etter ryktene ble importert fra Lofoten! Som tilbehør får man ofte bønner i saus eller artisjokker a la fondi di carciofo. Til dessert runder du av med gelato eller kjeksen baicoli.

  Språk

  Italiensk er offisielt språk i Venezia, men i de største turiststrøkene går det stort sett greit å gjøre seg forstått på engelsk.

  Klima

  Den beste tiden å besøke Venezia på, er om våren eller tidlig på høsten. Da er temperaturene på et behagelig nivå, og du slipper å stå og gå i kø i de smale gatene sammen med horder av turister.

  Valuta

  Valutaen i Venezia er euro. På grunn av masseturismen er det minibanker tilgjengelig over alt, og de fleste kredittkort kan benyttes både som betalingsmiddel og til å ta ut kontanter.

  Reise til Venice

  Venezias Marco Polo Airport ligger cirka 15 minutter unna sentrum. Du kan fly hit fra Gardermoen med selskaper som Air France, Turkish Airlines, Lufthansa og SAS.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.