Reise til USA

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til USA

  Landet har både fjellkjeder, regnskog, pulserende storbyer, ørken, tropeklima, verdenshav, kystlinjer og prærielandskap, så det er ingen overdrivelse å si at USA har litt av alt.

  Severdigheter og opplevelser

  Det er så mye å se og gjøre i USA at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Er du ute etter store naturopplevelser, har du to fine valg med Rocky Mountains i nordvest, og landets eneste regnskog Tillamook på vestkysten i Oregon. Du kan også vandre mellom noen av verdens eldste trær i de magiske Redwoodskogene i California, eller «hike» deler av den berømte og vakre Appalachian trail som starter i Maine, går gjennom New York og Tennessee til endepunktet i Georgia.
  Er du mer klar for en amerikansk storbyferie med kultur, shopping og restaurantbesøk, er New York på østkysten et selvfølgelig valg. I midtvesten er det Chicago som er byen med stor B, mens Los Angeles regjerer på vestkysten. Du kan selvfølgelig også stoppe innom hovedstaden Washington om du vil få et glimt av Det Hvite Hus og snuse inn litt politisk historie.
  Av de litt mer pussige stedene du kan besøke på en rundtur i USA, kommer den verdenskjente iskremfabrikken Ben & Jerry´s høyt opp på listen. Den ligger i den fine staten Vermont på østkysten, så her kan du kombinere gratis smaksprøver av is med flott natur. Befinner du deg nærmere Wyoming, bør du besøke Devil´s Tower. Det består av en spesiell, vulkansk bergart og rager som en liten skyskraper i landskapet med sine drøyt 400 meter. Tårnet er et hellig sted for flere amerikanske indianerstammer, og et syn av de helt sjeldne!

  Kulinariske eventyr

  Det amerikanske kjøkken er veldig variert, og sterkt influert av de mange nasjonalitetene som gjennom 150 år har innvandret til landet. Det er allikevel noen retter som kan kalles «klassisk amerikanske», som små, tjukke pannekaker med lønnesirup eller oatmeal sammen med en stor kopp kaffe til frokost. Amerikanere spiser gjerne store måltider til lunsj og har en sterk grillmat(barbecue)-kultur om sommeren. De mest utpregede mattradisjonene finner man i sørstatene, på Hawaii og i vest hvor indianske og meksikanske skikker har satt et sterkt preg.

  Språk

  Det finnes faktisk ingen offisielle språk i USA, men det mest utbredte er engelsk. Store folkegrupper snakker også spansk, kinesisk, italiensk og fransk, og man kan gjøre seg forstått på veldig mange språk i USA på grunn av den sammensatte befolkningen.

  Klima

  Man kan ikke snakke om ett klima i USA, for de forskjellige regionene og statene har veldig ulik geografi og skiftende værforhold. Det som karakteriserer landet som helhet, er at været er ustabilt og ofte skifter veldig fort. Der hvor Alaska har polarklima med temperaturer ned mot 30 minusgrader om vinteren, har Florida et tropisk klima hvor det sjeldent blir kaldere enn 15 varmegrader selv i januar.

  Valuta

  I USA er det den amerikanske dollaren som er offisiell valuta. De fleste kredittkort kan benyttes til betaling på restauranter og i butikker, og minibanker eller ATMs er lett tilgjengelig i alle byer.

  Reise til USA

  Fra Norge kan du fly til mer enn 50 internasjonale flyplasser i USA. Gode utgangspunkt for videre reising i landet er å fly fra Gardermoen til knutepunkter som New York, Los Angeles, Boston, Las Vegas, New Orleans, San Fransisco eller Orlando, og reise videre med innenriksfly, tog, leiebil eller buss.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.