Reise til Tyrkia

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Tyrkia

  Tyrkia, dette store landet på grensen mellom Europa og Asia, byr på spennende ferieopplevelser. Med sin vestkyst som i Antikken og helt frem til Konstantinopels fall var greske områder, og deretter del av det mektige, ottomanske riket, er det et eldorado for historieinteresserte. Med sitt middelhavsklima og sine vakre strender er det en perfekt destinasjon for badegjester. Og hvorfor ikke kombinere begge deler?

  Severdigheter og opplevelser

  Tyrkias økonomiske sentrum og største by Istanbul, som jo er samme by som det legendariske Konstantinopel, sentrum for det Øst-romerske riket, er i seg selv en reise verdt. Denne enorme metropolen er en fascinerende blanding. Praktfulle moskeer og palasser, kirker og festningsverk fra tiden før Tyrkerne erobret Konstantinopel, trange gater og travle, historiske markedshaller, brede flotte bulevarder, bydeler som minner om Vest-Europa, for eksempel Milano eller Paris, andre som minner om Midtøsten. Denne byen må oppleves.
  Av Tyrkias mange badebyer er Alanya en destinasjon som anbefales. Her kan man nyte spesielt vakre strender, sol og sjø, kombinert med ekskursjoner til nærliggende severdigheter, for eksempel ruinene etter en gresk by.
  Efesos, på den tyrkiske vestkysten mot Egeerhavet, var i antikken en av de viktigste og største greske byene i Lilleasia. Her stod ett av verdens syv underverker, nemlig Artemis-templet. Ruinene av byen er imponerende å besøke. Gå rundt i antikke gater og trekk inn historisk luft!
  Hovedstaden Ankara, som ligger i innlandet, er selvsagt også et spennende reisemål. Etter Izmir og Istanbul er dette Tyrkias tredje største by, og er ved siden av å være politisk sentrum, også et viktig kulturelt sentrum, med ikke mindre enn tre operahus! Her finnes det en rekke severdigheter, for eksempel imponerende moskeer og romerske ruiner.
  Ved den lille byen Pamukkale befinner det seg et utrolig naturfenomen. De fascinerende kalkstensterrassene som har oppstått gjennom årtusener på grunn av kalkholdige termiske kilder, er et enestående syn, og står ikke uten grunn på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg ligger byen Pamukkale i nærheten av den antikke, greske byen Hierapolis. Her befinner det seg svært, antikt teater med plass til 15000 personer (!), flere bad, deler av den gamle bymuren, samt en nekropol.

  Kulinariske eventyr

  Særlig langs kysten har tyrkisk matlaging mye til felles med andre middelhavskjøkken, ikke minst det greske. Lam, storfekjøtt, fisk, oliven, tomater, aubergine, agurk og yoghurt er sentrale ingredienser. Tyrkisk kjøkken er også velkjent for sine gode desserter. Da Tyrkia i all hovedsak er et muslimsk land, inngår ikke svinekjøtt i landets tradisjonelle matlaging.

  Språk

  Tyrkisk er offisielt språk. På steder med mye turisme, samt i storbyer klarer man seg fint med engelsk.

  Klima

  Ved Middelhavskysten har Tyrkia et behagelig klima, med deilige og varme sommermåneder, og milde vintre. De varmeste månedene er juli, august og september, men det kan være meget godt og varmt også i november, gjerne over 20 grader på dagtid. Hit kan man godt reise utenom de varmeste sommermånedene. Fra oktober til mars er det noe regn. I innlandet er klimaet annerledes. Det kan bli veldig varmt om sommeren, og direkte kaldt om vinteren.

  Valuta

  Tyrkias valuta heter tyrkisk lira (TRY). En tyrkisk lira tilsvarer rundt 3,2 norske kroner.

  Reise til Turkey

  Tyrkia har en rekke store, internasjonale flyplasser. Til flere av dem finnes det direkte flyvninger fra Oslo Gardermoen.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.