Reise til Tunisia

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Tunisia

  Tunisia er geografisk sett bare en liten stripe i nord av det store afrikanske kontinentet, men har derimot et innhold som overgår mange av sitt kontinentets storebrødre. Med en frodig middelhavsidyll i nord og beundringsverdige ørkenlandskaper i sør, en lang og spennende historie og en unik kultur ligger forutsetningene til rette for et berikende møte med et særegent land.

  Severdigheter og opplevelser

  Sahara Et besøk i Tunisia er en ypperlig anledning for et nært og opplevelsesrikt møte med Afrikas store sandkasse. La en kamel langsomt vugge deg gjennom det gule landskapet av fjell og daler. Sett opp farten med den motordrevne varianten eller reis til Metlaoui og la det luksuriøse, hundre år gamle toget vise deg dette unike synet.
  Sidi Bou Said En halvtimes tur med tog eller bil fra hovedstaden finner man denne idylliske lille kystbyen. Den er kjent for sine hvite og blå hus mellom små trange gater og et imponerende skue ut over det asurblå Middelhavet.
  El Djem Noen timers tur sør for Tunis finner man El Djem, en historisk by mest kjent for sine imponerende velbevarte rester etter romernes tid i landet. Mest kjent er kanskje det beundringsverdige amfiteateret ikke ulikt Colosseum i Roma, derimot i upåklagelig stand, som gir et spennende pust fra fortiden.
  Tunis Medina Hovedstaden Tunis ble i middelalderen sett på som en av den islamske verdens rikeste og mektigste byer og mye av dette reflekteres i gamlebyen "Medina". Den UNESCO-listede bydelen har unik gammel islamsk arkitektur med små trange gater og har i dag et stort utvalg av gateutsalg i tillegg til sin særegne sjarm som trekkplaster.

  Kulinariske eventyr

  Mange forbinder Tunisia med couscous, og det ikke uten grunn da det blir sett på som landets nasjonalrett og er meget utbredt. Det tunisiske kjøkken er allikevel mer variert enn som så med en lang og kompleks historie bak seg og byr på mange smakfulle overraskelser, med også en del meget sterk mat hvis man tør. Tunisiakysten er også kjent for å hente opp det beste Middelhavet har å by på av fisk.

  Språk

  Offisielt brukes den arabiske tale. Som mange andre arabiske land finner man her en arabisk dialekt som kan være nærmest uforståelig for den lærde i standard arabisk. De historisk tette båndene til Frankrike viser også igjen i form av det franske språk, som er meget utbredt, dog ikke lenger et offisielt språk. Engelsk blir også snakket i turisttette strøk.

  Klima

  Klimaet i Tunisia er et typisk middelhavsklima med varme og tørre somre og milde men mer fuktige vintre. Landet er på mange måter delt inn i to deler med frodige middelhavslandskaper i nord og Sahara med ørkenlandskaper i sør. Hvilken tid på året det er best å reise avhenger litt av formålet med turen. Sommersesongen er den travleste, den er ypperlig for strandmenneskene men for varm for et ørkenbesøk. Perioden mars til mai er sett på som en varm, men ikke ulidelig besøkstid, mens sen høst er best for de som vil ta sanddynene i nærmere ettersyn.

  Valuta

  Den tunisiske valuta kalles dinarer og er ofte forkortet med TD eller DT. Det er ulovlig å ta med tunisiske dinarer over grensen så all konvertering må gjøres lokalt. Det finnes et godt utvalg av minibanker i byene og mange steder tar kort. 100 tunisiske dinarer tilsvarer verdien av omtrent 350 norske kroner.

  Reise til Tunisia

  Det finnes et antall båttilbud til Tunisia fra både Italia og Frankrike og en reise hit kan dermed være en fin forlengelse av et besøk til Sør-Europa. De fleste ankommer allikevel landet med fly. Landet har et solid antall flyplasser med internasjonale og nasjonale ruter. Mange ankommer likevel Tunis-Carthage International Airport som ligger rett utenfor hovedstaden Tunis. Transport til byen gjøres med taxi eller den mye billigere bussen.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.