Reise til Toscana

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Toscana

  Vingårder, oliventrær, bondegårder og koselige, terracottafargede bygg på toppen av små fjell og høyder. Toscana-regionen er kanskje det aller fineste området i Italia, og er et perfekt reisemål nesten uansett hva slags ferie du ønsker deg.

  Severdigheter og opplevelser

  Det sies at regionen har mer enn 20 000 kunstattraksjoner og nesten 500 museer, så den kan uten å blunke døpes til landets kulturregion. En av de viktigste stedene i så måte, er den europeiske kunsthistoriens vugge Firenze. Den unike og fantastisk vakre byen har enormt mye å by på for kunst- og historieinteresserte. Den gotiske katedralen Santa Maria del Fiore vil ta pusten fra deg, og det samme gjør Michelangelos David når du ser den over fem meter høye marmorstatuen på nært hold.
  Siena og Pisa er to andre flotte byer i Toscana. I Pisa kan du besøke Piazza dei Miracoli, og se både det skjeve tårnet og byens vakre katedral Santa Maria Maggiore. Piazzaen ble oppført på UNESCOs verdensarvliste på 80-tallet, og er et nydelig skue. Siena er verdenskjent for sin middelalderarkitektur og Palio, som er en årlig festival og hesteløp som foregår to ganger om sommeren på torget Il Campo midt i byen.
  En essensiell ting å gjøre på ferie i Toscana, forutsatt at du liker vin, er å dra på besøk til en vingård for omvisning og vinsmaking. Det finnes en mengde arrangører med ulike tilbud hvor du kan melde deg på slike turer, enten sammen med en større gruppe eller kun sammen ditt eget reisefølge.

  Kulinariske eventyr

  Er du glad i det italienske kjøkken, har du kommet til mathimmelen når du besøker Toscana. En ekte toscaner begynner ethvert måltid med en crostini med lever og tynne skiver av finocchiona (pølse og skinke) som antipasti. Deretter følger ofte en suppe som pappa al pomodoro av tomat og brød, eller carabaccia som er en tradisjonell toscansk løksuppe. Som hovedrett spiser en god florentiner en real, lett stekt biff med poteter og hvite bønner - og selvfølgelig lokal rødvin i glasset, gjerne fra Chianti eller Montepulciano. Prikken over i´en kommer med desserten i form av mandelkjeksen cantucci, eller castagnaccio som er en kake laget av valnøttmel og pinjekjerner.

  Språk

  Offisielt språk i Toscana er italiensk. I byene går det vanligvis greit å gjøre seg forstått på engelsk, men dette kan man ikke forvente når man reiser rundt på landsbygda.

  Klima

  Det er best å besøke Toscana-regionen om våren eller høsten, da er temperaturene milde og du møter ikke på så mange turister. Midt på sommeren kan det bli så varmt som 40 varmegrader, noe som gjør det nesten uutholdelig. Vinteren er kort, men ofte kald og våt når den setter inn sent i november.

  Valuta

  Euro er den offisielle valutaen i Italia og Toscana. Det finnes minibanker de fleste steder i regionen, også i de mindre byene, og Visa og Mastercard kan ofte benyttes. Allikevel er det greit å ha med seg kontanter om du ferdes utenfor turiststrøkene, for her blir ikke kredittkort alltid akseptert i butikker og restauranter.

  Reise til Toscana

  Regionen er delt inn i 10 provinser, og mange av dem har egne flyplasser. For nordmenn er det mest vanlig å fly til Firenze eller Pisa. Peretola Airport rett utenfor Firenze sentrum er en liten flyplass, og hit kan du reise med både Air Berlin, Austrian Airlines, SAS og Lufthansa om du flyr fra Gardermoen. Til Galileo Galilei International Airport i Pisa kan du fly fra Oslo med Air Baltic, British Airways, KLM og Lufthansa.