Reise til Tenerife

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Tenerife

  Tenerife er den største og en av de mest populære av Kanariøyene. Den er en av Europas aller siste paradiser med mektige fjell-landskaper, frodige skoger, vulkaner og spektakulære strender.

  Severdigheter og opplevelser

  El Teide Teide-fjellet er Spanias høyeste topp med sine 3718 meter over havet og blir også regnet som verdens tredje høyeste vulkan. Den er aktiv og ga klar beskjed om sin tilstedeværelse sist i 1909. Områdene rundt og utsikten til fjellet er et besøk verd i seg selv. Man kan i tillegg også ta en kabelbane som tar en nesten helt til toppen.
  Parque rural de anaga Møt den spesielle naturen på nært hold. I denne nasjonalparken finnes noen fantastiske vandringsruter som gir et tett møte med de spesielle vulkanfjellene i Macizo de Anaga-fjellkjeden.
  Landsbyen Masca Opp en bratt stigning med kronglete og svingete veier, på et platå, finner man denne lille landsbyen bygd inn i landskapet. Omringet av fjell, i idylliske og frodige omgivelser med en spektakulær utsikt er turen verdt strevet.
  Garachico Det unike med denne landsbyen på nordkysten av øya er dens vulkanhistorie. På begynnelsen av 1700-tallet gikk et stort og omfattende vulkanutbrudd som effektivt ødela store deler av stedet. Landsbyen ble så bygget opp igjen på de nye lavaformasjonene, som gir et unikt preg på byen.

  Kulinariske eventyr

  Som mange øysamfunn er fisk en naturlig del av kostholdet. Her kan man ofte velge ut sin fisk, som ofte er fanget for hånd, for å få den tilberedt på en utsøkt måte. Som i resten av Spania er tapas en utbredt rett, i tillegg til tortillas og paella.

  Språk

  Som en del av Spania snakkes også her det spanske mål, derimot en litt annen dialekt enn hva man finner på det spanske fastland, nærmere den spansken man finner i Mellom-Amerika. På den sørlige delen av øya kommuniseres det også på engelsk samt delvis også italiensk og tysk. På nordsiden av øya er ikke dette like vanlig, men kommunikasjon skal uansett ikke by på noen problemer.

  Klima

  Øya er kjent som "Isla de la Eterna Primavera" - "øya med den evige vår", et epitet som ikke akkurat gjør vondt i ørene. Øya som er på høyde med Sahara-ørkenen har gjennomsnittstemperaturer på mellom de lavere og de høyere tjue grader året rundt. Det er for det meste tørt hele året med litt mer nedbør i vintermånedene. På grunn av øyas ekstreme topografi finnes det til dels store lokale variasjoner og tre fjerdedeler av all nedbør faller på nordsiden av øya.

  Valuta

  Som sine fastlandsbrødre betaler man her sin cervesa med euro. En euro koster nordmannen mellom 7 og 8 av hans kroner. Bankkort gjør sin nytte i de mange minibankene rundt på øya samt i bankterminaler som finnes på et overtall av butikker og restauranter.

  Reise til Tenerife

  Det er i hovedsak to måter å komme seg til øya på. Med båt, hovedsaklig en todagers ferge fra Spania. Eller fly. Det finnes to flyplasser på øya. En i sør; Tenerife Sur Airport - Reina Sofia nær Los Christianos, som tar imot det meste av internasjonal flytrafikk. I tillegg finnes en i nord; Los Rodeos ved La Laguna som opererer ruter mellom øyene. Det går busser fra begge flyplassene til andre byer og steder rundt på øya.