Reise til Tanzania

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Tanzania

  Victoriasjøen, Serengeti, Kilimanjar… Bare å høre navnene på disse legendariske naturområdene vekker eventyrlysten i de fleste turister! Tanzania er et fantastisk land, og hjem til både disse attraksjonene og mange, mange flere severdigheter.

  Severdigheter og opplevelser

  Dodoma ble erklært som ny hovedstad i Tanzania i 1996, men inntil da var det Dar-es-Salaam som hadde æren. Ingen av dem er kjent for å ha en stor turiststrøm, men om du stopper innom Dar-es-Salaam på vei til andre destinasjoner i Tanzania, bør du i hvert fall få med deg noen av markedene i byen. Det mest kjente er Kariakoo market, og her kan du gjøre noen gode kupp på håndverk og souvernirer om du har nerver til å prute.
  Er du klar for dykking eller har du lyst til å svømme med delfiner, bør du ta noen dager ved kysten på øya Zanzibar. Den består av de to hovedøyene Unguija og Pemba, og er full av lange, vakre strender. Mens du er der, bør du besøke den såkalte steinbyen, eller Stone Town, som er en historisk by som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Øya er også kjent for sin store produksjon av krydder som svart pepper, kanel og muskat, og det er mulig å få guidede turer på flere av øyas krydderfabrikker.
  Det er veldig mange nasjonalparker i Tanzania, og den mest kjente er Serengeti. Den har et helt unikt økosystem, og ligger nord i landet der den strekker seg over grensen til Kenya. I Serengeti kan du oppleve alle verdens dyr på nært hold, deriblant tigre, flodhester, giraffer, sebraer og leoparder. Det er påbudt å leie en guide med firehjulstrekker for alle som skal ferdes i den enorme parken.

  Kulinariske eventyr

  Hver enkelt region i Tanzania har sine unike mattradisjoner, men felles for alle er typiske øst-afrikanske ingredienser som kokosmelk, oksekjøtt, sjømat, frisk frukt, ris og couscous. Til frokost er det vanlig å spie ugali, en grøtaktig rett laget av maismel, og middagen kan bestå av grillet and eller kylling med ris i currysaus. Til dessert spiser man helt enkelt frukt med honning.

  Språk

  I Tanzania er både swahili og engelsk offisielle språk, men det er ikke så mange som snakker engelsk til daglig. Man bør derfor ha med seg en ordbok eller gjøre seg kjent med de mest brukte frasene på forhånd.

  Klima

  Tanzania er et stort land med varierende geografi, men landet sett under ett har et tropisk klima med mye varmt vær og høye temperaturer. Midt i landet er det tørrest, mens de to årlige regnperiodene merkes best ved kysten. Temperaturene varierer fra 18 til 35 varmegrader året rundt. Den tyngste regnperioden er fra mars til mai.

  Valuta

  Den offisielle valutaen heter tanzaniansk shilling. Visa og Mastercard er mye brukt til betaling, og man kan også betale med amerikanske dollar, euro og engelske pund i Tanzania. Minibanker er tilgjengelig over alt i de større byene, men skal du reise utenfor allfarvei bør du alltid ta med deg kontanter.

  Reise til Tanzania

  Du kan fly fra Oslo til Tanzania og lande på en av tre internasjonale flypasser. Til Zanzibar International Airport kan du fly med Qatar Airways, Ethiopian, Lufthansa eller SAS. Til Kilimanjaro International Airport flyr du med Air France, KLM, Kenya Airways eller SAS. Du kan også velge å lande i Dar-es-Salaam på Julius Nyerere International Airport om du reiser med Aeroflot, South African, KLM eller British Airways.