302 Found

Found

The document has moved here.

Reise til Sri Lanka

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Sri Lanka holidays
Sri Lanka holidays
Sri Lanka holidays
Photo View Map View
Laster...

Sri Lanka

Fly + 7 netter

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Sri Lanka

  Denne øya sydøst for India er et meget populært reisemål takket være sitt vakre landskap og sin rike og sammensatte kulturarv. Landet kan by på flere kulturminner som står på UNESCOs verdensarvliste, vakre strender og fascinerende naturopplevelser. Landets befolkning består av flere etniske grupper med forskjellige religioner, i hovedsak buddhisme, hinduisme, kristendom og islam. Sri Lanka har vært kolonisert av både Portugal og Nederland, og var senere en del av Det britiske imperiet, inntil sin frigjøring i 1948. I dag er landet en stabil og demokratisk stat.

  Severdigheter og opplevelser

  Ved byen Dambulla, ca. 150 kilometer nordøst for hovedstaden Colombo, befinner det seg et imponerende grottetempelkompleks med rundt 80 templer, som skriver seg tilbake mer enn 2000 år i tid. I flere av templene finnes historiske malerier og statuer. «Det gylne templet» i Dambulla står på UNESCOs verdensarvliste.
  I Anuradhapura, 200 kilometer fra Colombo, kan man beundre ruinene av Sri Lankas første hovedstad, med sine palasser, klostre og monumenter. Etter en invasjon for omtrent 1000 år siden ble byen forlatt og gjenvokst ute i jungelen. Etter omfattende utgravninger kan den nå oppleves igjen, og er et meget populært reisemål.
  I byen Kandy finner man ett av de mest kjente templene i dette landet, Dalada Maligava, også kalt «tanntemplet». En av Buddhas tenner skal i følge tradisjonen oppbevares her. Dette stedet regnes som ett av buddhismens helligste steder.
  For dem som også ønsker sol og strand har Sri Lanka en rekke fristende destinasjoner. Trincomalee-stranden på østkysten er én av mange herlige strender.
  Ved den lille kystbyen Hikkaduwa, omtrent 80 kilometer fra Colombo, finnes en annen nydelig strand der man kan nyte sol og sjø i vakre omgivelser.
  Sri Lanka har et enestående dyre- og planteliv. I Udawalawe nasjonalpark, 230 km fra Colombo, kan man blant annet se ville elefanter. Dette er bare én av flere nasjonalparker. Sinharaja-skogen, Yala nasjonalpark og Bundala nasjonalpark anbefales også på det sterkeste.
  I Pinnawala, i nærheten av Colombo, kan man besøke et "barnehjem" for foreldreløse og skadde, ville elefanter. Her tas de vare på i naturlige omgivelser og de kan formere seg slik at denne truede dyrearten kan overleve.

  Kulinariske eventyr

  Sri Lanka har gjennom historien vært et knutepunkt for handel, og har følgelig et rikt, spennende og sammensatt kjøkken, med innslag fra mange ulike land. Det har også elementer fra det nærliggende India og de tidligere kolonimaktene. Landet er velkjent for sin rikdom på krydder. Dets kjøkken byr blant annet på et mangfold av ulike karriretter med ris, og krydder som spisskarve, koriander, kardemomme og chili brukes mye.

  Språk

  Singalesisk og tamilsk er offisielle språk i Sri Lanka. Mange kan også flytende engelsk, som brukes mye i offentlig og kommersiell sammenheng.

  Klima

  Sri Lanka har et varmt og fuktig tropisk klima. Nedbørsmengden varierer i de ulike delene av landet. Gjennomsnittstemperaturen for hele landet ligger i underkant av 30 grader. Januar er den kjøligste måneden, mens mai er den varmeste.

  Valuta

  Landets valuta er srilankisk rupi (LKR). En norsk krone tilsvarer omtrent 22,5 rupi.

  Reise til Sri Lanka

  Flytid fra Oslo Gardermoen til Colombo Bandaranayake ligger på 12-13 timer eller mer, med en eller to mellomlandinger, eksempelvis i Paris, London eller Qatar. Aktuelle flyselskaper er blant andre SAS, Lufthansa, Air France, British Airways, SriLankan Airways eller Emirates.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 juni 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.