Reise til Sør-afrika

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Sør Afrika

  En av verdens mest spennende og innholdsrike destinasjoner er Sør-Afrika. Landet byr på overveldende afrikansk natur fra øverste hylle, en unik urban opplevelse og en kultur som det ikke finnes maken til. Man kan ikke gjøre annet enn å la seg forføre.

  Severdigheter og opplevelser

  Cape Town Storbyen Cape Town er en viktig del av Sør-Afrikas identitet og hadde så sent som i 2010 æren av å være vertnasjon for Fotball-VM. Men byen kan mer enn bare fotball. Med store naturopplevelser som Table Mountain, hval- og haisafari, imponerende strandlinjer og shopping, god mat og tilbakelent stemning er byen en obligatorisk del av et Sør-Afrika besøk.
  Kruger Nasjonalpark Sør-Afrika er ypperlig for å oppleve den inntrykksfulle afrikanske naturen på nært hold. I Kruger Nasjonalpark, som er en av de største nasjonalparkene i Afrika, kan man oppleve alt hva man forventer av Afrikas utmark. I denne parken er også alle "de fem store" representert: løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn.
  The winelands Er man glad i vin eller bare liker synet av kilometer på kilometer med drueklaser i fantastiske omgivelser er vinturer og besøk i Cape Winelands å anbefale. Med både dagsturmuligheter og gode overnattingstilbud er vinelskeren tatt godt hånd om i dette drueparadiset.
  Menneskehetens vugge En times reise utenfor Johannesburg finner man dette området kalt menneskehetens vugge. Dette pretensiøse navnet gjenspeiler at det i dette området, i noen grotter, er gjort uvurderlige funn av hominider som stammer fra mange millioner år tilbake i tid. Menneskehetens opprinnelse ble dokumentert.

  Kulinariske eventyr

  Sørafrikansk kjøkken er ofte kalt regnbue-kjøkkenet på grunn av dens mangfoldighet og varierte innflytelser, så det bør kunne by på noe spennende for alle typer smaksløker. Sørafrikanerne er glade i grillen som de kaller "braais" og tilbereder gjerne både krokodille og kudu på den. Landet er også kjent for å produsere utmerket vin.

  Språk

  Sør-Afrika har 11 offisielle språk. Disse er afrikaans, sørndebele, xhosa, zulu, swazi, nordsotho, sesotho, tswana, tsonga, venda og tilslutt også engelsk. Omtrent 60% av befolkningen forstår engelsk så kommunikasjon går som regel greit. Afrikaans er et språk som har sprunget ut av nederlandsk som for nederlendere går rimelig greit å forstå og som tyskere også til en hvis grad klarer å dekode.

  Klima

  Med forholdsvis tett nærhet til ekvator har Sør-Afrika et tropisk og delvis sub-tropisk klima. Vest og sørkysten har varme somre og milde, men våte vintre, mens det subtropiske klimaet lenger nordøst og i innlandet gir større temperaturforskjeller, men er forholdsvis tørt året rundt. Det er viktig å huske på at årstidene på den sørlige halvkule er snudd i forhold til fedrelandet der vintermånedene regnes omtrent fra juni til slutten av august, mens sommermånedene regnes mellom tidlig desember og mars.

  Valuta

  Valutaen som brukes er Sørafrikanske Rand som har akronymet ZAR. 100 norske kroner tilsvarer rett i overkant av 150 rand, så med 2. klasse mattepensum i beredskap i bakhodet er den ganske grei å forholde seg til for en kronevandt nordmann. I tillegg har flere steder mulighet for betaling med kort, spesielt i byene, og minibanker aksepterer også det meste av norske kort

  Reise til South Africa

  Sør-Afrika har ti internasjonale flyplasser hvor Cape Town International Airport i Cape Town og OR Tambo International Airport i Johannesburg er de to største. Disse er for reisende fra Norge de mest sannsynlige ankomststedene. Begge flyplassene er internasjonale knutepunkt og tilbyr alle bekvemmeligheter en skulle måtte behøve.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.