Reise til Skottland

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Skottland

  Skottene er kjent for å være åpne, gjestfrie og stolte. Det samme kan man egentlig si om landet Skottland også, som med sine åpne landskap, gjestfrie byer og stolte tradisjoner er et deilig land å være turist i. Enten du foretrekker storbyliv eller ubebodd og vill natur, har Skottland noe for deg.

  Severdigheter og opplevelser

  Et besøk til Skottland begynner for mange med et opphold i Edinburgh. Den skotske metropolen er en koselig og livlig by hvor det skjer noe hele tiden. Særlig på kulturfronten med alskens festivaler, forestillinger, oppsetninger og utstillinger. Uansett om du foretrekker historiefortelling, visuell kunst, litteratur, jazz, politikk eller film, den skotske hovedstaden har en festival som passer! Er du mer opptatt av shopping, er Princes street og George street to gode valg hvor du finner både kult «streetwear», designerklær, parfyme og skjønnhetsprodukter. Frister det mer å gå innendørs, har Edinburgh mange kjøpesentre, med St. James og Omni Centre som to av de største.
  Glasgow er den største byen i Skottland, og er utenfor landegrensene mest kjent for fotball og alle de verdenskjente rockebandene som kommer herfra. Byen kan by på mye annet også, blant annet Kelvingrove Art Gallery and Museum som faktisk er den mest besøkte attraksjonen i hele Skottland. De fleste utstillingene i de 22 galleriene er gratis, og samlingen består av mer enn 8000 objekter innen alt fra naturhistorie til malerier og rustninger! Et annet godt tips er å hoppe på en av de røde City Sightseeing-bussene, og få med deg botanisk hage, Glasgow science centre og den flotte katedralen på én og samme tur.
  Er du en naturglad turist, har Skottland mye å friste med. I nord ligger både Loch Ness-innsjøen og landets høyeste fjell Ben Nevis. West Highland Way er en av landets mest kjente gåturer, og strekker seg fra Milgavie i øst og ned til Fort William i Glasgow. Den er nesten 16 mil lang, og underveis får man med seg både fjell, innsjøer og skogsområder. Høydepunktet er den såkalte Devil´s staircase, en tøff utfordring selv for proffe vandrere!

  Kulinariske eventyr

  Det finnes mange godbiter i det skotske kjøkken for den som tør å smake. Haggis er det nærmeste du kommer en skotsk nasjonalrett, hvor sauekjøtt, løk og krydder kokes i opp til tre timer i selve magesekken til sauen(!) for så å serveres som kjøttdeig/stuing med kokte poteter. Lam, laks og oksekjøtt er ellers viktige ingredienser i mange retter, og du bør absolutt smake på lokale oster som skotsk cheddar og ikke minst den mektige fruktkaken black bun. Og hva skal man drikke i Skottland, sier du? Lokal whisky, selvfølgelig!

  Språk

  Det finnes hele tre offisielle språk i Skottland, som i tillegg til engelsk er skotsk og skotsk-gælisk.

  Klima

  Skottland har et maritimt klima, noe som gjør at det er mildt om vinteren og heller kjølig om sommeren. Snittemperaturene for hovedstaden Edinburgh er rundt 4 varmegrader i januar og 15 grader i juli.

  Valuta

  Offisiell valuta i Skottland er det britiske pundet. Minibanker er vanlig over hele landet, og man kan bruke både Mastercard, Visa og Diners som betaling i stort sett alle butikker og restauranter.

  Reise til Scotland

  Det er fire internasjonale flyplasser i Skottland; i Aberdeen, Edinburgh, Glasgow og nabobyen Prestwick. Mange nordmenn velger å fly til hovedstaden og Edinburgh Airport, og fra Gardemoen er det selskaper som Lufthansa, Norwegian, British Airways og KLM som betjener ruten. Derfra og inn til sentrum tar det 20 minutter. Til Glasgow Airport kan du fly med Finnair, SAS, Air France og Air Berlin, og når du går av flyet befinner du deg 25 minutters kjøring unna sentrum.