Reise til Sicilia

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Sicilia

  Du kan leie deg et hotellrom midt i den svimlende, italienske storbyen Palermo og kaste deg ut i alt den har å by på, eller du kan bo på et gjesterom på en liten vingård på den pittoreske landsbygda. Når du besøker Italias største øy Sicilia, står du med begge beinene plantet i det autentiske, ekte Italia.

  Severdigheter og opplevelser

  Et godt utgangspunkt for et opphold på Sicilia, kan være å starte nordvest på øya i hovedstaden Palermo. Her står den barokke arkitekturstilen i fokus, og de mange kirkene, palassene og katedralene gjør at selv en dreven turist snapper etter pusten. Piazza Pretoria med sin vakre fontene, Gesukirken med interiør av marmor og Palermokatedralen med sine forskjellige byggestiler er et must.
  45 minutter unna Palermo ligger den sjarmerende byen Scopello. Her bør du besøke naturreservatet Lo Zingaro som strekker seg over åtte kilometer kystlinje med dvergpalmer, grotter, rev og hekkende fugler i alle varianter.
  Videre kan du sette nesen mot vest, gjerne med leiebil eller med båt til Messina. De eoliske øyer, også kjent som de lipariske øyer, er en gruppe små vulkanøyer som ligger rett utenfor Messina. Den mest kjente er Stromboli, som fortsatt har en aktiv vulkan med mindre utbrudd hver time. Naturen og landskapet på disse øyene er helt unik, og absolutt verdt å få med seg.
  Er du lysten på enda en unik naturopplevelse, kan du ta turen til Sicilias høyeste fjell, som også er en av Europas største naturattraksjoner. Etna rager mer enn 3300 meter over havet, og her kan du bli med på guidede turer i firehjulstrekkere på vei opp mot toppen.

  Kulinariske eventyr

  Det finnes utallige gårdsbruk og fiskelandsbyer på Sicilia, noe som også setter et sterkt preg på de lokale mattradisjonene. Tilgangen på gode, ferske råvarer virker uendelig, og derfor smaker også maten du får servert som hjemmelaget. Klassiske retter omfatter caponata, som er en salat av auberginer brukt som tilbehør, grillet sverdfisk, finnochio con sarde som er pasta med fennikel og ansjos og kjøttretten vitello alla marsalam som simpelthen er kalv marsala. Klassisk gelato kan runde av måltidet, om ikke du foretrekker noe litt tyngre og søtere som den lokale varianten av cannoli eller en herlig cassata full av krem og karamellisert frukt. Lokale rødviner er et naturlig følge til maten, og til desserten nyter man et glass søt Passito.

  Språk

  Til tross for at italiensk er det offisielle språket på Sicilia, snakker de fleste den lokale dialekten sicilianu, som er en blanding av flere språk. Man kan ikke regne med å gjøre seg særlig forstått på engelsk om man reiser utenfor de større byene.

  Klima

  Det er veldig varmt og tørt på Sicilia i sommermånedene fra juni til september, med temperaturer som kan krype over 40 grader. Høsten er vanligvis varm, og vinteren fra desember til februar er ofte både mild og våt.

  Valuta

  Den offisielle valutaen på Sicilia er euro. I de større byene og turistområdene kan man enkelt benytte Mastercard og Visa som betalingsmiddel, men det kan lønne seg å ha med kontanter om man reiser til mindre landsbyer på øya.

  Reise til Sicilia

  Palermo International Airport ligger 40 minutter unna hovedstaden, og hit kan du fly fra Gardermoen med Alitalia, KLM og Air France. Du kan ellers fly med flere selskaper til både Fontanarossa Airport rett utenfor Catani eller Trapani Airport ved Trapani, og reise videre til ønsket destinasjon med buss eller leiebil.