Reise til Sharm el sheikh

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Sharm el-Sheikh

  Ved kysten mellom Rødehavet og Sinaifjellene ligger Sharm-el-Sheikh, en badeby som de siste årene har blitt et stadig mer populært dykkerparadis. Blant fantastiske korallrev og tropiske fisker kan du dykke i det krystallklare havet, eller om du trives bedre i det tørre element, hvorfor ikke dra på ørkensafari?

  Severdigheter og opplevelser

  Sharm-el-Sheik er et paradis for både dykking og snorkling, for Rødehavet har noen av verdens flotteste korallrev. Det mest populære er å dykke blant haier eller gamle skipsvrak, og daglig går det flere titalls båter i skytteltrafikk mellom Sharm-el-Sheikh og de beste stedene. Byen har mange dykkersentre som arrangerer turer, og om du ikke har dykkesertifikat, er det enkelt å melde seg på og gjennomføre et introduksjonskurs.
  På starten av 1980-tallet etablerte egyptiske myndigheter nasjonalparken Ras Muhammed 12 kilometer utenfor Sharm-el-Sheik for å verne om korallrevene og de mange fiskeartene i området. I dag er det et favorittsted for mange dykkere, særlig på grunn av vraket av det britiske krigsskipet SS Thistlegorm som ligger på bunnen her.
  Den egyptiske byen kalles også Midtøstens Las Vegas, en side som står i sterk kontrast til havet og den vakre naturen. I Sharm-el-Sheik finnes det mange kasinoer, diskotek og nattklubber, særlig i den moderne delen Naama Bay noen få kilometer unna sentrum. Byen er ellers tilrettelagt for sine mange turister med gode shoppingmuligheter for de som er ute etter messing, antikviteter, skinnvarer eller gull- og sølvsmykker.
  Er du av den aktive typen, anbefales det å ta turen opp til toppen av Sinaifjellet grytidlig på morgenkvisten. Gåturen tar rundt to timer, og belønningen får du i form av fantastisk utsikt i det sola står opp. Du kan også bli med på en arrangert ørkensafari hvor du kan ri på kamel, hest eller kjøre gjennom sanddynene i store firehjulstrekkere.

  Kulinariske eventyr

  Det egyptiske kjøkkenet er påvirket av tradisjoner fra både Libanon, Tyrkia og Syria, og har blitt en herlig miks. I Sharm-el-Sheik kan du nyte lokale spesialiteter som ful medames, hvor favabønner kokes med hvitløk og olje i en kobberkjele. Akkurat som hummus, blir ful medames most sammen med sitronsaft, persille og olivenolje, og så spist med brød - i Egypt heter det baladi. Du bør også prøve den egyptiske varianten av falafel, som lages med favabønner i stedet for de vanlige kikertene og kalles ta'miya. Har du lyst på en fyldigere middag, prøv retten koshary som lages av makaroner, ris og linser kokt i tomatsaus og krydder. Til maten kan du drikke det lokale ølet Luxor.

  Språk

  Arabisk er det offisielle språket i Sharm el-Sheikh, men mange snakker også noe engelsk.

  Klima

  Myten skal ha det til at Sharm-el-Sheikh har 365 soldager i året, men om det ikke skulle stemme helt, er du uansett garantert tørt og varmt vær. Sommeren varer fra april til oktober, med temperaturer på mellom 30 til 40 varmegrader. I vinterperioden fra november til mars er det litt kjøligere, men sjeldent under 25 varmegrader på dagtid.

  Valuta

  Den offisielle valutaen er egyptiske pund, og 1 egyptisk pund tilsvarer cirka 3,50 kroner. Det finnes minibanker over hele Sharm el-Sheikh, og man kan benytte både Visa og Mastercard som betaling på de fleste restauranter og i butikker.

  Reise til Sharm el-Sheikh

  Til Sharm-el-Sheikh kan fly du fra Gardermoen med både Swiss Airlines, Egyptair, Widerøe, SAS og Lufthansa. Du lander på Sharm-el-Sheikh International Airport som ligger cirka 15 minutters kjøring unna sentrum.