Reise til Santorini

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Santorini

  Når man ser bilder fra den greske øya Santorini, er det noe nesten overjordisk vakkert med de kritthvite husene og knallblå kirkekuplene, buktende på rekke og rad langs det sjøgrønne, klare Egeerhavet. Santorini er ei vulkanøy, noe som er opphavet til den spesielle formen og ikke minst de svarte lavastrendene.

  Severdigheter og opplevelser

  Når du lander på Santorini i hovedstaden Fira, eller Thira som det også staves, har du kommet til en eksklusiv by. Her kan du shoppe i de mange smykkebutikkene, spise overdådige måltider på flotte restauranter og feste sammen med lokalbefolkningen på byens mange trendy nattklubber. Fira er kjent som en dyr by å feriere i, men så er den også fantastisk vakker. Det er på bytorget Plateia Theotokopoulou man bør befinne seg om kvelden, for her myldrer det av mennesker og liv til langt ut på natten.
  Landsbyen Oia er verdenskjent for sine solnedganger, og hit kommer mange forelskede par hvert år for å gifte seg. Byen ligger på toppen av en stor klippe med nydelig utsikt over Egeerhavet, og er full av trange smug og gater med små butikker som spesialiserer seg på smykke- og håndverksprodukter. Ved den lille havnen Ammoudi kan du spise et godt måltid på en koselig taverna og følge med på fiskebåtene som legger til.
  Ønsker du en litt roligere ferie, kan du besøke fjellandsbyen Pyrgos som faktisk tidligere var øyas hovedstad. I dag er den kjent for sine mange kirker og for den årlige påskefeiringen som er full av pomp og prakt. Det beste med Pyrgos, er at du kan gå hele veien fra bytorget og opp fjellet til klosteret Profitis Ilías. Herfra har du en helt fantastisk utsikt over havet og øya.

  Kulinariske eventyr

  På Santorini er det ikke lett å dyrke mat på grunn av det tørre, varme klimaet. Allikevel har øya blitt kjent for både sine cherrytomater, hvite auberginer, gule favalinser og sine mange geitoster. På Santorini finnes det flere restauranter av verdensklasse, og på menyen finner du ofte keftédes. Dette er greske kjøttkaker av lam krydret med løk og mynte. Som tilbehør kan man få patatoú, en ovnsbakt potetstappe med brødskorper, persille og muskat. Det finnes mange sideretter å velge mellom i det greske kjøkken, og på Santorini er det ikke uvanlig å få servert en stappe av de gule favalinsene, sammen med kapers og olje.

  Språk

  Det offisielle språket er gresk, men mange på Santorini snakker også engelsk siden turismen er såpass utbredt. I mindre landsbyer derimot kan man ikke regne med å gjøre seg forstått på engelsk.

  Klima

  Om sommeren er det tørt og varmt på Santorini, med dagstemperaturer på mellom 30 og 35 varmegrader. Høsten og vinteren er vanligvis mild, men det kan komme større mengder nedbør enten som regn eller snø hvis det blir kaldt. Den beste tiden å besøke den greske øya på er i perioden fra april til september.

  Valuta

  På Santorini som ellers i Hellas er det euroen som er den offisielle valutaen. Du kan bruke de mest kjente bankkorttypene som betalingsmiddel mange steder, og minibanker er tilgjengelig i byene. Skal du reise rundt til mindre landsbyer, må du ta med kontanter.

  Reise til Santorini Island

  Santorini Airport er en liten flyplass som ligger bare 10 minutter unna sentrum av hovedstaden Fira. Hit flyr du fra Oslo og Gardermoen med Brussels Airlines, British Airways, Aeroflot eller SAS.