Reise til Russland

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Russland

  Russland er i utstrekning verdens største land, og har mer enn 140 millioner innbyggere. Det er et land med sterke kontraster, mangfoldig kultur og dramatisk historie. Det er også et land som fortsatt føles litt fremmed for mange nordmenn, og kanskje er det nettopp derfor vi blir så fascinert.

  Severdigheter og opplevelser

  Hovedstaden Moskva er et naturlig startpunkt for en ferie i Russland. Det er lett å bli overveldet første gang man setter sine bein i denne smeltedigelen som er Europas største by. Tenk bare på Den Røde Plass! Her kan du vandre rundt torget Manezhnaya Ploshchad, se på Bolsjoj-teateret, hilse på avdøde Lenin i hans mausoleum og nyte synet av selve symbolet på Moskva, den fantastiske St. Basilskatedralen med sine mange spir, tårn og fargerike kupler.
  I St. Petersburg er det også en lang rekke imponerende katedraler, palass og kirker som står på «må sees»-listen til de fleste turister. Spas Na Krovi-kirken er kanskje den vakreste av dem alle, og ble bygget til ære for tsar Alexander den annen som ble drept i 1881. Vinterpalasset er enda mer kjent, og særlig for Hermitage-museets vanvittig store kunstsamling. Her snakker vi om flere hundre saler og millioner av kunstverk fra hele verden! St. Petersburg er også kjent som Russlands festivalhovedstad, og om sommeren arrangeres det flere film-, musikk- og teaterfestivaler her.

  Kulinariske eventyr

  Russerne er lojale mot sine lokale mattradisjoner. De små forrettene zakuski kan bestå av alt fra fisk og omelett til salater, og er vanlig på de fleste restauranter. Hovedretter består ofte av kjøtt fra okse, svin eller sau, og man drikker vodka eller øl til. En klassisk russisk rett er rødbetsuppen borshch som serveres varm eller kald med mørkt rugbrød. Nasjonalsuppen solyanka består av poteter og andre grønnsaker, og likner mye på norsk betasuppe. Russerne er også svake for blini, som er pannekaker av bokhvete fylt med kaviar, fisk, ost eller kjøtt. De blir spist døgnet rundt, og selges fra de mange matbodene rundt om på torg og i bygatene.

  Språk

  Russisk er det offisielle språket, og selv om mange unge russere snakker engelsk i storbyene, er det en fordel å lære seg helt elementære deler av det kyrilliske alfabetet. Skilt, menyer og mye offentlig informasjon skrives kun på russisk, og du kan ikke regne med å gjøre deg forstått på engelsk.

  Klima

  Fjell og hav preger det russiske klimaet, som strengt tatt bare har to årstider, sommer og vinter. Store deler av landet ligger nord for den 50. breddegrad, og har derfor et kaldt klima. Det avhenger selvfølgelig av hvor du befinner deg, men jevnt over er somrene milde og varme i innlandet med temperaturer på 20-25 varmegrader. Om vinteren er det vanlig med alt fra 10 til 40 minusgrader.

  Valuta

  Den russiske rubelen er offisiell valuta i landet. Som turist kan du ta ut kontanter i minibanker som finnes over alt i de større byene, og Mastercard og Visa kan brukes som betaling i de fleste butikker og restauranter. Skal du reise i utkantstrøk, må du ha med kontanter.

  Reise til Russia

  Russland har åtte internasjonale flyplasser spredt ut over landet. Skal du fly til Moskva fra Oslo, flyr du direkte med SAS eller Aeroflot, og lander på Sheremetyevo International Airport. Med Lufthansa, British Airways og Swiss Airlines kan du også fly til Domodedovo International Airport som ligger en time unna Moskva sentrum. Til St. Petersburg flyr du til Pulkovo Airport med selskaper som Air Berlin, Finnair, SAS og Widerøe.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.