Reise til Riga

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Riga

  Mange av verdens største og viktigste kunst- og arkitekturstiler er samlet under ett tak i Baltikums perle Riga. Den latviske hovedstaden tiltrekker seg historieinteresserte turister fra hele Europa, og er med sine trange smug, sjarmerende markeder og livlige uteliv et populært og billig feriemål.

  Severdigheter og opplevelser

  Katedraler, kirker, slott og museer - Riga har et stort utvalg av attraksjoner for alle historieinteresserte. Du kan starte med et besøk til det staselige, gule Riga slott, som er hjemmet til landets president. Sikkerheten er naturligvis streng, men det er en egen del viet turister hvor du også kan besøke Museet for utenlandsk kunst.
  En annen bygning du bør utforske, er den gotiske Petera Baznica, eller St. Peterskirken. Den ble bygget på starten av 1400-tallet, men bombet under andre verdenskrig. Siden har den blitt gjenoppbygd, og i dag kan du ta heis opp i kirketårnet og få en fantastisk utsikt over byen. Når du kommer ned igjen, kan du spasere over til gamlebyen, eller det historiske sentrum, som på 90-tallet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du nyte stemningen, beundre arkitekturen og slappe av ved en av de mange fortauskaféene om sommeren.
  Reiser du med familien, er det obligatorisk med et besøk til Riga Zoo. Dyrehagen er hjem til mer enn 3000 dyr og 500 forskjellige arter fra hele verden. Og etter å ha vært i nærkontakt med krokodiller og brunbjørner er det kanskje på tide med litt shopping? Origo kjøpesenter ligger rett ved sentralbanestasjonen, og inneholder mer enn 150 butikker. Ellers er de mange markedene i Riga populære. Du er kanskje ikke på jakt etter mat når du skal shoppe i Latvias hovedstad, men et besøk til det enorme matmarkedet Rîgas Centrâltirgus i gamlebyen - et av de aller største i Europa - er verdt et besøk bare for alle luktene og fargene.

  Kulinariske eventyr

  Når du besøker Riga, står du med beina midt i det tradisjonelle, latviske kjøkken. Går du ut for å spise, er det vanlig å starte med en forrett bestående av suppe servert med latvisk rugbrød. Til hovedrett spiser man kjøtt eller fisk. Kjøttretter er gjerne bacon, kjøttboller eller stekt svinekjøtt, mens av fisk og sjømat er det vanlig å bestille sild med grønnsaker eller kveite kokt i melk. Til dessert serveres det ofte en enkel eplepai eller debesmanna som er bær med semulegryn og sukker.

  Språk

  Latvisk er det offisielle språket i Riga, men en stor del av befolkningen har russisk som morsmål. Det er også mange som snakker engelsk, tysk eller fransk, så det går vanligvis greit for turister å gjøre seg forstått.

  Klima

  Fra vår til tidlig høst er det behagelige temperaturer i Riga, så det anbefales å reise hit mellom mai og oktober. Det blir sjeldent kaldere enn 10 minusgrader om vinteren, mens om sommeren kan det bli opp mot 30 deilige varmegrader.

  Valuta

  Latvisk lat er offisiell valuta i Riga, og 1 lat er i underkant av 11 norske kroner. Du finner minibanker på annethvert gatehjørne i Riga, og de fleste bankkort kan brukes som betaling i alt fra butikker til restauranter.

  Reise til Riga

  Riga International Airport ligger bare en 15 minutter med bil unna sentrum, og fra Gardermoen i Oslo kan du fly hit direkte med både SAS, Norwegian og Air Baltic.