Reise til Rhodos

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Rhodos

  Øya Rhodos er først og fremst et sol- og sommerparadis som kan skilte med over 300 soldager i året. Den har allikevel mer å by på. Mye av øyas popularitet er kombinasjonen av sol og strand og muligheten til å bli kjent med den lange historien i form av de mange ruinene og restene etter tidligere tiders storhet.

  Severdigheter og opplevelser

  Rhodos by Byen Rhodos er absolutt verdt et besøk. Gamlebyen er definitivt en av hovedattraksjonene. En av verdens aller best bevarte middelalderbyer bringer en langt tilbake i tid hvor fantasien fyller de små brostensbelagte gatene med innhold. Gå langs riddernes gate og få et blikk av bymuren, de gamle portalene og det kjente stormesterens palass. Rhodos by er ellers en pulserende by med restauranter og uteliv samt markeder og annen shopping.
  Akropolis ved Lindos Oppe på høyden over byen Lindos, som for øvrig er en meget vakker by med sine gjennomgående kalkhvite hus, befinner det seg en befestning kalt Akropolis. Denne befestningen ble et naturlig forsvarsverk på høyden og har gradvis blitt bygget ut av både antikkens grekere, romere, bysantinere, korsfarere og ottomanere. Her oppe finner man også flere takrestauranter som har en helt unik atmosfære.
  Sommerfugldalen En halvtime på motoriserte hjul utenfor Rhodos by finner man naturreserveratet Sommerfugldalen. Dette stedet har navnet sitt fra sommerfuglen, som egentlig ikke er en sommerfugl men en fargerik tigermøll, som lever der. Hver sommer kan man oppleve det unike fenomenet når alle larvene klekker og millioner av tigermøll samler seg. Hele området er i tillegg i seg selv et idyllisk sted med små elver og fossefall og en rik flora.
  Lindos Ingen tur til Rhodos-tur kommer utenom de mange vakre strendene. Lindos er en av de mest populære og er også kanskje en av de vakreste. Øya tilbyr en lang liste med strender så her er det bare logistikk og utforskertrang som setter grensene.

  Kulinariske eventyr

  Rhodos er lagt til rette for dem som er ute etter kulinarisk stimuli. Man finner alle typer kjøkken med utsøkt mat, fra fransk til kinesisk, eller det som måtte ønskes av fast food. Det lokale kjøkken er mye basert på greske tradisjoner med noen variasjoner. Moussaka er en populær ovnsbakt rett basert på poteter som er obligatorisk ved et besøk.

  Språk

  Som en del av Hellas er også det offisielle språket her gresk. Men etter øyas flere år lange popularitet blant turister kommuniserer de fleste lokale godt på engelsk og tidvis også tysk.

  Klima

  Øya, som er plassert godt sør for det greske fastlandet og befinner seg rett utenfor den tyrkiske vestkyst kan skryte på seg et varmt tropisk klima med over 300 soldager i året. Sommersesongen som begynner allerede i april måned og ikke kjøler seg ned før i november holder gode tretti grader og kan bli meget varm. Vintrene er milde og kan være en fin tid å reise på, men badetemperaturen er på den tiden nok litt i det laveste laget for de fleste.

  Valuta

  På Rhodos betaler man for sin solseng og sin gyros i euro. Og hvis den politiske situasjonen i Europa holder seg stabil vil det også være tilfelle i fremtiden. Bankkort vil også kunne utføre sin funksjon i de mange minibankene som finnes i tillegg til i et godt utvalg av butikker og spisesteder.

  Reise til Rhodos

  Det finnes en del fergetrafikk til og fra Tyrkia. Men for de fleste nordmenn er nok ankomst med fly det mest aktuelle. Da ankommer man Rhodes "Diagoras" International Airport som er plassert omtrent 20 minutter med bil utenfor Rhodos by. Fremkomstmiddelet inn dit finnes i form av buss eller taxi.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.