Reise til Praha

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Praha

  Vidunderlig, mytisk og magisk - det er lett å bli forelsket i Praha. Den tsjekkiske hovedstaden har alt man forventer av en storby, og mye mer. Historiske bygninger, sjarmerende gater, en fargerik folkekultur, markeder og konserter er bare noen av attraksjonene som gjør denne byen så populær.

  Severdigheter og opplevelser

  Det gjelder å planlegge godt om du har lyst til å få med deg de største attraksjonene i Praha, for her får du garantert et tett program. St. Vitus-katedralen er et landemerke, og med god grunn. Den utrolig vakre katedralen ble bygget i gotisk stil på midten av 1300-tallet, og rager nesten 100 meter over bakken. Ta deg også tid til å gå innenfor dørene og ta en titt på alle de vakre kunstverkene og gamle kongegravene.
  Som mange andre østeuropeiske byer, har også Praha én gammel og én nyere bydel. Gamlebyen, Stare Mesto, og markedsplassen der er selve hjertet i Praha. Det er her det meste skjer i vår- og sommerhalvåret, med markeder, utendørskonserter, forestillinger og et myldrende folkeliv. Ta deg god tid til å rusle rundt i de mange koselige sidegatene, og ta inn atmosfæren.
  En liten hemmelighet er det vakre Strahov-klosteret i Mala Strana-bydelen. Siden det ble oppført på midten av 1100-tallet, har klosteret blitt både plyndret, rammet av brann og renovert, men det står der fortsatt i all sin stille prakt. Innenfor dørene ligger Strahov bibliotek med sitt fantastiske takmaleri og en litteratursamling på mer enn hundre tusen verker.
  U Fleku er et populært sted både blant lokalbefolkningen og turister, og absolutt verdt et besøk. I den gamle ølhallen og bryggeriet fra 1499 får du servert både husets cola-fargede øl, mat i store porsjoner og smilende menn med trekkspill og lederhosen som sørger for å få i gang stemningen. Her setter man seg ned ved et av de mange langbordene, synger i og skåler med naboen. «Na zdraví!»

  Kulinariske eventyr

  Når det kommer til mat, passer Praha best for kjøttelskere, det kan man fastslå med én gang. Det er en stor utfordring for både vegetarianere og fiske-elskere å finne noe særlig utvalg på byens mange restauranter. Klassiske retter i det tsjekkiske kjøkken er stekt kylling, kure, eller svinekjøtt, veprova pecene, som vanligvis serveres med surkål og bramborak som er en type potetpannekake. Det er også vanlig med stekt svinekjøtt, kalt svickova. Når det gjelder mat og drikke, er Praha langt mer kjent for sin store og varierte ølproduksjon. Om du liker lyst eller mørkt øl, bittert eller søtt, tsjekkerne har noe for alle ganer.

  Språk

  I Praha som ellers i landet er tsjekkisk det offisielle språket. Til tross for at det er en storby, er det ikke alltid enkelt å gjøre seg forstått på engelsk i Praha, men stort sett går det greit.

  Klima

  Klimaet i Praha er mye likt det typisk norske klimaet. Det er kaldt og fuktig om vinteren, mildt om våren og varmt om sommeren. Praha er best å besøke om våren eller sommeren, da temperaturen kan krype opp mot behagelige 25 varmegrader.

  Valuta

  Tsjekkia er med i EU, men har ikke innført euro. Det betyr at det er den tjekkiske kronen koruna som er offisiell valuta i Praha. Som i enhver storby er minibanker tilgjengelig over alt, og du kan bruke de fleste bankkort som betalingsmiddel på restauranter, i butikker og på hotell.

  Reise til Prague

  Både Norwegian, Air France, Finnair, Lufthansa og SAS er blant selskapene som flyr fra Gardermoen til Vaclac Havel Airport Praha. Flyplassen ligger bare 15 minutters kjøring unna sentrum, noe som gjør det enkelt å komme seg til og fra med taxi eller offentlig transport.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.