Reise til Portugal

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Portugal

  Portugal ligger på den iberiske halvøy, vest for Spania. Denne kystnasjonen, som en gang var en av verdens viktigste kolonimakter, byr på en rekke severdigheter som vitner om landets tidligere storhet. I tillegg er Portugal med sin lange atlanterhavskyst et aldri så lite strandparadis. Dette landet er takket være sine gode veier og jernbaner, i tillegg til flere internasjonale flyplasser, et praktisk sted å reise i og til.

  Severdigheter og opplevelser

  Hovedstaden Lisboa er Portugals største by. Denne byen er full av severdigheter, hvorav flere står på UNESCOs verdensarvliste. Vakttårnet Torre de Belem fra 1515 er én av dem. Blant de mer moderne severdighetene må broen Ponte Vasco da Gama nevnes. Denne broen er med sine 17 kilometer Europas lengste. Den utgjør også en seksfelts motorvei, og er rett og slett et utrolig syn, i tillegg til at den har en meget viktig transportfunksjon.
  Portugals nest største by Porto hører også til en av landets mest interessante destinasjoner. Portos gamleby, med sine mange bygninger fra forskjellige epoker, er i seg selv en severdighet som gjør byen et besøk verdt, og står for øvrig oppført på UNESCOs verdensarvliste. Denne byen kan man fint oppdage og oppleve til fots. Blant severdighetene kan man nevne katedralen, den gamle jernbanebroen Maria-Pia, som ble bygget av Gustave Eiffel i 1876-1877, Bolsa (Børsen) og Praça da Liberdade (Frihetsplassen).
  Algarvekysten er Portugals mest kjente og desidert mest besøkte region. De herlige sandstrendene og det behagelige klimaet tiltrekker seg turister fra hele Europa, fra våren til utover høsten. I tillegg til strandliv er det også et yrende natteliv i flere av de største turistområdene. Dette landskapet byr også på gode muligheter for turgåing. De fine golfbanene tiltrekker også mange golfturister.
  Den portugisiske øygruppen Asorene, i Atlanterhavet, er en nydelig destinasjon, og tiltrekker med sine vakre omgivelser mange turister. Populære aktiviteter på Asorene er å beskue hval som svømmer nært kysten, turgåing i det vakre landskapet, samt seiling og surfing takket være de gunstige vindforholdene. Asorene er med sitt milde klima i tillegg et ypperlig sted for golf.
  Øygruppa Madeira ligger i Atlanterhavet vest for Marokko. Den består av en hovedøy og den mindre øya Porto Santo, samt tre ubebodde øyer (Ilhas desertas). Øyene er av vulkansk opprinnelse. Dette er ikke et sted som er veldig egnet for badeferie, men det er et paradis for folk som søker turgåing i vakker natur, samt ro og avslapning.

  Kulinariske eventyr

  Det portugisiske kjøkken er mangfoldig, og inneholder ved siden av typiske sør-europeiske ingredienser også mange eksotiske elementer fra tidligere kolonier. I tillegg finnes det en god del innflytelse fra Nord-Afrika, for eksempel mye bruk av sukker, kanel og ulike kryddersorter. Portugals nasjonalrett regnes å være Bacalao, gjerne laget av tørrfisk importert fra Norge.

  Språk

  Portugisisk er offisielt språk i Portugal.

  Klima

  Portugals klima påvirkes både av atlanterhavsklima og middelhavsklima. Derfor er det temmelig varmt om sommeren, men vinder fra Atlanterhavet sørger for en tørr luft og kjølige netter, noe som forhindrer den trykkende heten. Portugal har milde vintre. Er man ute etter badeferie må man riktignok reise dit i sommerhalvåret.

  Valuta

  Valutaen i Portugal er euro. En euro tilsvarer for tiden omtrent 7,35 norske kroner, noe som gjør det ganske rimelig for nordmenn å feriere i Portugal.

  Visum Portugal

  Nordmenn trenger ikke visum for innreise til Portugal.

  Reise til Portugal

  Det går direkte flyvninger fra Oslo Gardermoen til Madeira, til hovedstaden Lisboa og til Faro på Algarvekysten.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.