Reise til Polen

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Polen

  Polen ligger en kort flytur unna Norge, og er en av øst-Europas mange perler når det gjelder kultur, historie og arkitektur. For mange nordmenn er Polen et attraktivt reisemål også på grunn av lave priser, noe som er et stort pluss for både restaurant- og shoppingglade.

  Severdigheter og opplevelser

  Warszawa er hovedstaden i Polen, en vakker by full av historie, koselige gater og rekonstruerte bygninger. Warszawa ble hardt rammet under andre verdenskrig, og nesten hele Stare Miasto, gamlebyen, ble bombet i stykker. Det tok 15 år å gjenoppbygge den, men i dag står den på UNESCOs verdensarvliste og er en selvfølgelig severdighet for alle besøkende. Om sommeren er det liv og røre med konserter, utstillinger og teater på markedsplassen Rynek Starego
  Poznan ligger vest i landet, cirka 30 mil fra Warszawa. Byen er ikke så stor i utstrekning, men kalles Polens festivalhovedstad, og er full av sjarme, restauranter og kultur. For shoppingglade er det mye å ta seg til, for Poznan har både en lang rekke utendørsmarkeder om sommeren i tillegg til kjøpesentre som det unike Stary Browar. Er du på utkikk etter polske håndverksprodukter, kan du oppsøke de mange småbutikkene i og rundt gaten Wozna. Av severdigheter bør du få med deg den koselige og fargerike gamlebyen, Polens eldste katedral Bazylika Archikatedralna og rådhuset på Stary Rynek.
  Brosteinsgater, gotiske kirker og en gamleby full av arkitektoniske perler fra middeladeren og renessansen. Legg til kultur, kultur og enda mer kultur, og du har Krakow i et nøtteskall! Byen er også kjent for mindre hyggelige ting, for nesten hele den jødiske befolkningen i byen ble utryddet under andre verdenskrig - de fleste i konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau som ligger seks mil vest for Krakow.

  Kulinariske eventyr

  Tradisjonell østeuropeisk og polsk mat består ofte av «tunge» ingredienser som svinekjøtt, bacon, pølser, kraftige sauser og supper. Bigos er en klassisk rett som lages i de fleste polske hjem, om enn på noe forskjellige måter. I hovedsak er det en gryterett basert på kål, surkål, krydder og røkt kjøtt. Placki ziemniaczane er polakkenes versjon av røstipoteter, mens pierogi, som vi på norsk kaller piroger, er fritert deig fylt med godsaker som kjøtt og ost. Et klassisk polsk tilbehør til kjøttmiddagen er kiszone, som kan være både surkål og syltede agurker.

  Språk

  Polen er med i EU, men har ivaretatt sin lokale valuta zloty. Man kan allikevel betale med euro på mange restauranter og hoteller, eller bruke bankkort som Mastercard og Visa. Minibanker er lett tilgjengelig i byene, men ikke på landsbygda.

  Klima

  Klimaet i Polen gir tørt vær om sommeren og høsten, kalde vintre med mye snø og milde, våte perioder om våren. Om sommeren er det vanlig med temperaturer mellom 20-25 varmegrader.

  Valuta

  Det offisielle språket i Polen er polsk, og selv om nesten halvparten av innbyggerne snakker minst ett fremmedspråk, er det vanskelig å gjøre seg forstått på engelsk.

  Reise til Polen

  Du kan fly til flere av Polens byer og flyplasser fra Oslo, de to mest vanlige er Warszawa og Krakow. Til Warszawa-Okecie Airport kan du fly med selskaper som Widerøe, Norwegian (direkte), SAS, Air Berlin og Finnair. Til John Paul II International Airport Kraków-Balice flyr du med Air Berlin (direkte), Lufthansa, Brussels Airlines eller Norwegian.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.