Peru reiser

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Severdigheter og opplevelser

  Hovedstaden Lima er røff i kantene, men du bør allikevel ta en tur til den gamle bydelen Barrios Alto med sitt historiske sentrum. Her er det mange gamle, sjarmerende hus fra den spanske kolonitiden som ikke uten grunn har kommet på UNESCOs verdensarvliste. Om du drømmer om å skue de mektige Andesfjellene mens du er i Lima, vær klar over at den peruanske hovedstaden er beryktet for et klima som fører med seg tjukk tåke som fort kan hindre utsikten.
  Ved byen Cusco ligger Machu Picchu, kjent som Inkaenes tapte by og et av verdens mest kjente reisemål. De fantastiske ruinene i Andesfjellene gir et helt unikt innsyn i Inkakulturen. Den er et av verdens syv nye underverker, og står på UNESCOs kultur- og naturarvliste. Området har også et herlig plante- og dyreliv, og du kommer garantert til å oppdage noen av de flere hundre typene av orkidéer som vokser der.
  Det er veldig mange «må se»-attraksjoner i Peru, så planlegg turen godt. Titicaca-sjøen er et av dem, den grenser til Bolivia og er den høyest beliggende seilbare innsjøen i verden. Den kalles også verdens vakreste innsjø, og har mange såkalt flytende øyer som er bebodd av peruanske indianere.

  Kulinariske eventyr

  Poteter, mais og chilipepper er de tre «stammene» i peruansk mattradisjon. Stopper du ved en matbod på gaten og er glad i kjøtt, kan du prøve deg på anticuchos som er marinert, grillet oksehjerte med poteter og mais. Du kan også trygt smake på lomo saltado, som vi på norsk ville kalt «full pakke». Det betyr tynne skiver av ren biff stekt med løk, tomater, soyasaus og eddik, servert med både ris og stekte potetbåter. Fisk, ris og kylling er andre vanlige ingredienser i en typisk matrett i Peru. En klassiker innen sjømat er ceviche: rå fisk marinert i limejuice og chilli, servert med søtpoteter, mais og diverse grønnsaker.

  Språk

  De to offisielle språkene i Peru er quechua og spansk. Det er svært få som snakker engelsk, så du bør kunne spansk eller ha meg deg en god ordbok.

  Klima

  Det er store forskjeller på klima og temperatur i forskjellige deler av Peru. Ved kysten er det sjeldent under 15 varmegrader uansett når på året du reiser, med mye sol og nesten ingen nedbør. I fjellområdene er det kaldere, og sommeren preges av regn og mildvær mens vinteren er kald og med mye sol. I regnskogsområdene er det varmt året rundt, ofte opp mot 40 varmegrader, men det kan veksle brått mellom regn og sol.

  Valuta

  Den lokale valutaen heter Sol, og én Sol tilsvarer 2 kroner. Man kan også betale med amerikanske dollar i de større byene. De fleste kredittkort som Visa, Mastercard og American Express er vanlig i Peru, men utenfor turiststrøk er det en fordel å ha kontanter.

  Reise til Peru

  Fra Norge kan du fly til fire av de fem internasjonale flyplassene i Peru, Cusco, Iquitos, Lima og Arequipa. De fleste nordmenn flyr inn til hovedstaden og Jorge Chávez International Airport, en rute som opereres av blant annet Finnair, Iberia, Delta Air Lines og Widerøe. Flyplassen ligger 15 minutter unna Lima sentrum. Velger du å fly til Rodríguez Ballón International Airport i Arequipa sør i landet, flyr du med SAS, KLM, Iberia eller British Airways.