Reise til Nice

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Nice

  Med mer enn 300 soldager i året, palmer på rekke og rad og beliggenhet ved Middelhavet, er Nice et naturlig valg som feriested for alle som ønsker herlige temperaturer - og litt glamour i hverdagen. Den franske rivieraen har nemlig et godt bevart rykte på seg for å være en magnet på både jetsettere og kjendiser.

  Severdigheter og opplevelser

  Det er alltid gode muligheter for shopping når man befinner seg i Nice. Gamlebyen Vieux Nice er nydelig ivaretatt, og trekker til seg turister i hopetall med sine sjarmerende, trange gater og koselige, små butikker. Et av høydepunktene er fiskemarkedet på Place St-Francois, og om du er glad i det som spirer og gror, blomstermarkedet Cours Saleya hvor det også arrangeres loppemarked hver mandag.
  Det er ikke så alt for mange museer i Nice, men for kunstinteresserte er det et must med både Musée Matisse og Musée Marc Chagall. Matisse bodde i Nice i flere perioder i løpet av sitt liv, og skal ha vært sterkt inspirert av både fargene og utsikten i den franske byen. Er du klar for mer historie, er det nok av arkitektoniske småperler i Nice, og en av de største er den russisk-ortodokse katedralen på Boulevard du Tsarewitch, Cathédrale Orthodoxe Russe. Katedralen har ikke stått her i mer enn rundt 100 år, men er et flott syn!
  Planlegger du en tur til den franske rivieraen i februar? Da er du så heldig at du kan få med deg årets største kulturbegivenhet, nemlig karnevalet i Nice. I hele to uker fylles byen av farger, lys, masker og kostymer når et av Europas eldste karneval går av stabelen. Det har røtter tilbake til middelalderen, og gatene fylles hvert år av fantastiske opptog og blomsterparader.

  Kulinariske eventyr

  Det sies på folkemunne at det kan ikke eksisterer et provençalsk kjøkken uten hvitløk og en god olivenolje. Det er sterkt inspirert av det italienske kjøkken, og det også mye bruk av pasta, geitost og urter i lokale mattradisjoner i Nice. Pissalat er en puré av ansjos og olivenolje, socca er en form for pannekake laget av kikerter og så har vi selvfølgelig fiskegryten bouillabaisse, selv om den opprinnelig kommer fra Marseille, og grønnsakssuppen ratatouille - alle velkjente retter på menyen hos en lokal restaurant i Nice. Mange av restaurantene i byen bærer på stolte tradisjoner og fokuserer på lokale råvarer fra både sjøen og innlandet. Nice er kanskje også en av de få stedene i verden hvor det finnes flere trøffelrestauranter?

  Språk

  Fransk er det offisielle språket i Nice. Lokalbefolkningen har også sin egen dialekt de kaller «niçois».

  Klima

  Turister i Nice kan glede seg over et jevnt over mildt og behagelig klima med mye sol. Det er dog best å besøke byen utenom den verste varmen i juli og august når gradestokken kryper opp mot 30 grader, så våren eller tidlig på høsten er ideelt.

  Valuta

  Euro er den offisielle valutaen i Nice, og de aller fleste kredittkort som Visa, Mastercard og American Express aksepteres de fleste steder. Minibanker er tilgjengelig over hele byen.

  Reise til Nice

  Det går foreløpig ingen direktefly til Nice Côte d´Azur Airport fra Gardermoen, men du kan fly med én mellomlanding med selskaper som Austrian Airlines, KLM, Brussel Airlines, Air France og SAS. Flyplassen ligger cirka 20 minutter unna sentrum. Men fra den 21. mars 2013 begynner SAS å fly direkte fra Oslo.