302 Found

Found

The document has moved here.

Reise til Nepal

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Nepal holidays
Nepal holidays
Nepal holidays
Photo View Map View
Laster...

Nepal

Fly + 7 netter

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Nepal

  Mellom de høye himalayafjellene og de frodige indiske landskapene finner vi Nepal. Et land som byr på noe av det mest ekstreme naturen har å by på med en kultur ulik noen annen.

  Severdigheter og opplevelser

  Den største attraksjonen i Nepal er for veldig mange den mektige naturen. Nepal har 8 av de 10 høyeste fjellene i verden og tiltrekker seg et stort antall klatrere og andre fjellentusiaster hvert år. Selv om man ikke nødvendigvis vil gå for toppen av Mount Everest er en nærmere oppsøking av hva nepalsk natur byr på nærmest obligatorisk.
  Nagarkot er en liten koselig landsby omtrent 30 kilometer utenfor Kathmandu, og blir sett på som en av de beste stedene å se de imponerende Himalaya-fjellene fra. I tillegg har man også en god utsikt over Kathmandu-dalen. Opplevelsen av en solnedgang over Mount Everest kan muligens ikke beskrives i ord.
  Lumbini Dette er stedet for kulturelle og arkeologiske skatter. Stedet er regnet som Buddhas fødested og er en populær pilegrimsdestinasjon. Bli betatt av den meditative stemningen som omfavner stedet.
  Hovedstaden, og stort sett den eneste storbyen i Nepal, Kathmandu, er ikke som andre metropoler. Fra det ærverdige UNESCO-listede durbar-kvartalet til den middelalderske gamlebyen kjenner man en helt spesiell atmosfære i luften som definitvt vil senke hjerterytmen flere hakk.

  Kulinariske eventyr

  I samsvar med sine topografiske utfordringer har det nepalske kjøkken et stort spenn av ulik mat basert på ressurser og også religion. Den tradisjonelle lokale maten gjemmer seg ikke bak Mc'Donalds og 7eleven (et unntak er deler av Kathmandu) så det beste man kan gjøre er å overgi seg til de lokale tradisjoner og nyte dens smaker og ritualer. En hovedrett i det nepalske kjøkken, som nytes over heler landet er Dal-bhat-tarkari: en linse og ris-basert rett, med lokale grønnsaker og lokalt krydder, som kan serveres med yoghurt og curry av kjøtt eller fisk. Denne retten blir ofte spist to ganger daglig og er noe man ikke kommer foruten.

  Språk

  Det finnes rundt 120 språk i Nepal fordelt over ulike språkfamilier. Nepali er likevel det offisielle språket som 90% av befolkningen har som sitt morsmål. De resterende 10% har det som sitt språk nummer to. I tillegg snakker de aller fleste utdannede mennesker et godt engelsk så kommunikasjon er forholdsvis enkelt.

  Klima

  Nepal ligger omtrent rundt samme breddegrad som Florida som gjør det forståelig at de lavereliggende områdene nyter et fullverdig tropisk klima. Men med sine store topografiske forskjeller spenner også været fra det varmeste til det kaldeste, med et fullverdig arktisk klima. I tillegg er året delt inn i regntid; fra juni til september, og en tørr sesong; fra oktober til juni. Hovedsakelig er det viktig å gjøre seg kjent med sin destinasjon og de lokale forholdene.

  Valuta

  I Nepal betaler man med rupi. Vil man kjøpe seg 1000 av denne nepalske rupi må man legge igjen omtrent 65 av sine norske kroner. Kontantuttak kan man som oftest gjøre i byer som Kathmandu og Pokhara. Her kan man også betale med kort ved restauranter, butikker og hoteller av litt høyere klasse. Det er allikevel et land der kontanter dominerer så vær sikker på at kontantbeholdningen er tilstrekkelig. Det hender også at det tas imot annen hard valuta, som euro, britiske pund og amerikanske dollar.

  Reise til Nepal

  Kommer man med fly fra utlandet lander man på landets eneste internasjonale flyplass; Tribhuvan Airport i hovedstaden Kathmandu. Å komme seg til byen gjør man i hovedsak med taxi.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 august 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.