302 Found

Found

The document has moved here.

Reise til Montenegro

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Montenegro holidays
Montenegro holidays
Montenegro holidays
Photo View Map View
Laster...

Montenegro

Fly + 7 netter

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Montenegro

  Montenegro er for veldig mange et oversett land der det ligger plassert mellom de mer kjente Kroatia, Bosnia-Herzegovina, Serbia og Albania. Landet byr allikevel på mange overraskelser med en helt unik natur som bakteppe.

  Severdigheter og opplevelser

  Med en imponerende rik fauna med over 270 fuglearter og vakre pittoreske omgivelser er et besøk ved Skadar en obligatorisk del av et Montenegro-besøk. Innsjøen er Balkans største innsjø. Den er blitt gjort til en nasjonalpark og er en nasjonal stolthet.
  Ostrog er et unikt kloster som er bygd inn i fjellet. Klosteret stammer fra slutten av det 17. århundret og er i dag Montenegros mest populære pilgrimsmål. Klosteret er åpent for alle og utsikten derifra er fenomenal.
  Som bakteppe for byen Kotor finner man fjellet og nasjonalparken Lovcen. Parken og fjellet er et symbol på den montenegrinske identiteten. Fjellet har to topper og ved den ene av disse toppene ble det bygget et mausoleum for Petar II Petrovic-Njegos, en statsmann og poet som blant annet er kjent for å ha snudd det montenegrinske samfunnet fra å være et teokrati til å bli et sekulært samfunn.
  Bay of motor er en bukt som blir kalt Europas sørligste fjord og er en av Montenegros mest populære reisemål. Den vakre bukta er omgitt av høye fjell som speiler seg i vannet. Et mektig syn som bør oppleves med egne øyne.

  Kulinariske eventyr

  Det montenegrinske kjøkken er en spennende blanding av dets nærmeste naboer. Den italienske påvirkningen gjenspeiles i bakingen, kjøttbehandlingen, osteproduksjonen og vinproduksjonen. Den tyrkiske påvirkningen oppleves i form av pita, kebab og musaka, mens ungarske retter som goulash og satarash er vanlige. Det gastronomiske Montenegro er med andre ord en spennende og smakfull verden man bør kaste seg inn i.

  Språk

  Det offisielle språket heter montenegrin, som i praksis egentlig er det samme som serbisk, kroatisk og bosnisk. I visse områder vil man også kunne høre albansk. Av fremmedspråk vil man delvis kunne benytte seg av engelsk, italiensk eller tysk, litt etter hvor man befinner seg.

  Klima

  Montenegro nyter godt og varmt middelhavsklima og har milde vintre og varme tørre somre. De varmeste månedene er juli og august, som gjerne kan bli litt for varme for noen. Juni og september kan da være gode alternativer. Landet har også en variert topografi med høye fjell og flatt kystlandskap som forårsaker lokale klimaforskjeller.

  Valuta

  Selv om Montenegro foreløpig ikke er et EU-medlem har de euroen som offisiell valuta. De siste årene har hundrevis av minibanker blitt installert, noe som gjør en transformasjon fra kort til kontater en enkel sak. Kortbetalingsmuligheter er også utbredt ved forretningssteder, hoteller og restauranter.

  Reise til Montenegro

  Hovedflyplassen i Montenegro ligger rett sør for hovedstaden Podgorica og heter rett og slett Podgorica Airport. Transport til byen foregår med taxi eller minibuss, som er det billigste. Alternativt finnes også Tivat Airport utenfor byen Tivat, nær kysten, som tar imot charterruter og ruter til Belgrad.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 august 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.