Reise til Mexico

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Mexico

  Dette store landet ligger i Nord-Amerika og delvis i Mellom-Amerika og byr på et bredt spekter av severdigheter og opplevelser. Landet har en meget lang kyst og er full av vakre strender. I tillegg finnes det en rekke kulturskatter å oppdage, både byer og monumenter bygd under det spanske koloniherredømmet, så vel som rester av byer, monumenter og utgravninger som stammer fra urbefolkningen.

  Severdigheter og opplevelser

  Mexico by (Ciudad de México) er Mexicos hovedstad. Byen har et innbyggertall på omtrent ni millioner, og omtrent 22 millioner med hele metropolområdet til sammen, noe som gjør denne byen til en av verdens største. Byen er full av flotte monumenter, med flere severdigheter som befinner seg på UNESCOs verdensarvliste. Byen befinner seg på det mexicanske høylandet.
  San Cristóbal de las Casas er en fortryllende liten kolonialby, i hjertet av delstaten Chiapas, på omtrent 2100 meters høyde. Hit lønner det seg virkelig å ta seg en tur. Byen er nydelig restaurert, og man kan beundre de praktfulle, gamle bygningene fra kolonitiden. Her er det også mange gode restauranter og gode muligheter for shopping. På nattetid kan byen friste med en rekke forskjellige utesteder og diskoteker.
  Sydvest for Mexico City ligger det berømte badestedet Acapulco, rett ved Stillehavet. Her er det temperaturer på over 25 grader hele året, og med sine kilometerlange sandstrender er det et regelrett badeparadis.
  Cancun er et meget populært reisemål ved Mexicos karibiske kyst, på Yucatan-halvøyas Mayariviera. På grunn av sin store internasjonale flyplass er det også praktisk å komme seg dit som utenlandsk turist. Cancun er blant annet meget populært blant amerikanske turister.
  Playa del Carmen har i de siste 30 årene utviklet seg fra å være en liten fiskerlandsby til å bli den nest største turistdestinasjonen på Maya-rivieraen, etter Cancún. Playa del Carmen har likevel klart å beholde noe av sin opprinnelige sjarm, og er et meget populært sted blant europeiske turister.
  Chichén Itzá er et meget godt bevart og restaurert ruinområde på Yucatán-halvøya. Det ble grunnlagt av Mayaindianerne 400 e.kr. og er et imponerende syn.

  Kulinariske eventyr

  Det mexicanske kjøkken har i løpet av de siste tiårene blitt meget populært og utbredt rundt omkring i verden. Det er i høy grad en blanding av spansk og aztekisk matlaging. Det viktigste måltidet er midt på dagen. På kvelden spiser man gjerne et noe lettere og mindre måltid. Tortilla er typisk for Mexico, og hører med til ethvert måltid. Chili er også en meget sentral ingrediens, og finnes i ulike typer, fra relative milde til veldig sterke.

  Språk

  Spansk er det offisielle språket i Mexico.

  Klima

  Mexico er et stort land med stor variasjon i klima. I høylandet er det generelt et behagelig klima året rundt, da store deler av det ligger på 2000 meters høyde over havet. Det kan bli temmelig kjølig om natten. På Yucatán-halvøya og lavlandet er det veldig varmt året rundt, gjerne mellom 28 og 35 grader, med lite forskjell mellom årstidene. Den beste tiden å reise til Yucatán og lavlandet på er om vinteren, da det er noe mindre lummert.

  Valuta

  Valutaen i Mexico er mexicansk peso (MXN). En norsk krone tilsvarer omtrent 2,3 mexicanske peso.

  Visum Mexico

  Nordmenn trenger ikke visum for opphold på inntil tre måneder.

  Reise til Mexico

  Fra Oslo Gardermoen til de forskjellige internasjonale flyplassene i Mexico, for eksempel Cancún eller Mexico City, må man regne med minst én eller to mellomlandinger, via en europeisk og eventuelt en amerikansk by. Reisetiden kan være på omtrent 16-17 timer eller mer.


  DE SOM SÅ PÅ DENNE SIDEN HAR OGSÅ SETT PÅ