Rejser Til Menorca

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Menorca

  Menorca er en av øyene som tilhører den spanske autonome regionen Balearene, sammen med Ibiza og Mallorca. Til forskjell fra Mallorca er ikke Menorca preget av masseturismen. Her finnes det store områder med fredet og urørt natur, ikke minst urørte strender. Øya har også vakre små byer og en rekke historiske severdigheter. Menorca er et ferieparadis og har noe for alle, enten de er strandturister, familier med barn, naturelskere, eller folk som ønsker å drive med aktiviteter som surfing, dykking, seiling, ridning, eller golf.

  Severdigheter og opplevelser

  Hovedstaden til denne middelhavsøya heter Maó. Gamlebyen preges av de mange trange og svingete gatene. Den trivelige fotgjengersonen, fisk- og grønnsaksmarkedet, festningene, samt havnen, som er verdens nest største naturhavn, er severdigheter som bør oppleves.
  Festningen La Mola ble bygget mellom 1848 og 1875 ved Maós havn. Det var den spanske dronningen Isabella den andre som ga i oppdrag å bygge den, i en tid da øya var truet av britene. Festningen er også oppkalt etter henne. Riktignok var festningen etter så lang byggetid allerede utdatert da den stod ferdig, siden krigsteknikkene hadde utviklet seg fort i løpet av den tiden. Altså måtte man fornye hele festningen, og en ny byggefase begynte i 1896. Da festningen på nytt stod ferdig, var Menorca så godt forsvart, at den ikke lenger led noe tap i et angrep.
  Byen Ciutadella (Ciudadela) ligger vest på øya, ca. 45 kilometer fra hovedstaden Maó. Dette var øyas hovedstad frem til 1722, da byen Maó fikk denne rollen. Den historiske gamlebyen er spesielt interessant å se, med rådhuset, katedralen og havnen. Ciutadella har absolutt bevart sitt preg fra middelalderen.
  Gravplassen fra bronsealderen Naveta de Es Tudons ligger tre kilometer fra byen Ciutadella. Den ble oppdaget og restaurert på 1950-tallet. Den er en av de eldste kjente byggverkene i Europa, og er formet som et omvendt skip. Ordet «Naveta» betyr forøvrig skip. Her ble det funnet mer enn 50 menneskeskjeletter. Navetaen er 13,6 meter lang, 6,4 meter bred, og 4,5 meter på det høyeste. Har man klaustrofobi, anbefales det ikke å gå inn i dette svært trange byggverket!
  Vakttårnet i Fornells, Castell de Fornells, ligger vest for havnen til fiskerbyen Fornells på Menorca. Dette forsvarstårnet ble bygget av britene mellom 1801 og 1802 for å vokte over borgen Castell Sant Antoni og Fornells havneinnfart. Tårnet har fire nivåer. Under bakken befinner det seg en oppsamlingsbeholder for drikkevann, i første etasjen ble ammunisjonen lagret, andre etasjen var for militæret, og plattformen for artilleriet var i øverste etasje. Der stod det en ovn som varmet opp kanonkulene. Dette er et sted man kan lære om forsvarssystemer, samtidig som man nyter en fantastisk utsikt over havet!

  Kulinariske eventyr

  Tradisjonell matlaging på Menorca innebærer mye bruk av fisk og annen sjømat. I tillegg er øya berømt for sine gode oster og sine gode kaker og desserter. Typisk spansk fastlandsmat, som for eksempel tapas, får man også overalt.

  Språk

  Katalansk og spansk er offisielle språk på Menorca. Stedsnavnene er gjerne forskjellige på de to språkene, noe som kan være forvirrende. Hovedstaden på øya, for eksempel, heter Maó på katalansk og Mohon på spansk.

  Klima

  Menorca har et typisk middelhavsklima, med varme, behagelige somre og milde vintre.

  Valuta

  Euro er valutaen på Menorca, for tiden med en kurs på rundt 7,35 norske kroner.

  Visum Menorca

  Nordmenn trenger ikke visum for innreise til den spanske øya Menorca, som er del av EU.

  Reise til Menorca

  Det går direkte flyvninger fra Oslo Gardermoen til Menorca.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.