Reise til Marrakech

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Marrakech

  Marrakech regnes som en av Marokkos vakreste byer. Den går blant annet under navnet «den røde by» på grunn av bymurenes rødfarge. Byen ble grunnlagt i 1062, og har en rik og interessant historie. Marrakech er en svært populær turistdestinasjon og kan by på utallige severdigheter og opplevelser. Byen er inndelt i to helt forskjellige deler: Medina, den historiske byen, og det nye moderne, europeiske området, kalt Gueliz eller Ville Nouvelle, fransk for «den nye byen».

  Severdigheter og opplevelser

  Marrakech er velkjent for sine vakre parker og hager. Den mest kjente er Jardin Majorelle, nord i byen. Denne hagen ble grunnlagt av den franske kunstneren Jacques Majorelle og er åpen for besøkende. Her kan man beundre en imponerende samling av planter fra alle fem kontinenter. Man bør også unne seg i kopp peppermyntete i hagens kafé.
  En bør definitivt ta en tur til plassen Djemaa el Fna, den sentrale plassen i den historiske delen av byen, Medina. Her foregår det mye! På dagtid finner man slangetemmere og gateartister av mange slag. Husk at man kun får fotografere mot en liten betaling. Rundt om plassen står det appelsinsalgsboder der man får ferskpresset appelsinjus. I 16.00-tiden åpner en rekke boder der tradisjonell marokkansk mat tilberedes og serveres, til gunstige priser. Alt som foregår på denne livlige plassen kan man i ro og mak betrakte fra takterrassen til Café de Paris. Rundt om denne plassen finnes det et mylder av smågater og basarer.
  Man bør også ta en tur til Gueliz, den nye delen av byen. Her opplever man en helt annen, moderne og europeisk atmosfære, hvor Frankrikes tidligere tilstedeværelse er til å ta og føle på.

  Kulinariske eventyr

  Det marokkanske kjøkken er raffinert og variert, takket være kontakten med en rekke andre kulturer i løpet av århundrene. Marokkansk mat regnes som betydelig sterkere krydret enn mat fra Midtøsten. Noe man kanskje forbinder mest med marokkansk kjøkken, er couscous. Denne type matrett kommer i mange ulike varianter. Grunnlag for matlagingen er generelt kjøtt fra storfe, får, lam, kylling, kanin og kamel, i tillegg til sjømat. Typiske ingredienser er også middelshavsfrukt, gjerne tørket, og oliven. Ettersom Marokko er et muslimsk land, inngår ikke svinekjøtt og alkohol i marokkansk mattradisjon.

  Språk

  Offisielt språk i Marokko er arabisk, men ettersom området har vært et fransk protektorat, er fransk språk fortsatt svært utbredt. Følgelig er det et meget populært reisemål for franske turister.

  Klima

  Sommeren i Marrakech er lang, varm og tørr. Om vinteren, som for øvrig er meget kort, blir det ganske kjølig om kvelden og om natten, ned mot 7-8 grader, men det blir fort opp mot 18-20 grader om dagen. I vintermånedene kan det være en del regn.

  Valuta

  Landets valuta er Marokkansk dirham (MAD). Vanlige kredittkort kan brukes de fleste steder. Minibanker finner man overalt.

  Reise til Marrakech

  Flyplassen er omtrent ni kilometer fra byen. Det beste alternativet for å komme seg til og fra flyplassen er busslinje 19. Ellers kan man ta en taxi, som tar ca. 15 minutter fra flyplassen til Medina.