Reise til Marokko

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Marokko

  Marokko ligger helt nordvest i Afrika, og fra nordkysten kan man se over til Spania. Det er et kontrastfylt land, med spennende, fargerike, historiske byer, så vel som moderne byer, samt grønne skoger, ørkener og oaser.

  Severdigheter og opplevelser

  Agadir, med sin lange strandpromenade, er kjent for sine vakre strender. Historisk sett har ikke denne byen veldig mye å by på. Det er en moderne by, og lever av handel, fiskeri og turisme. Værforholdene her er meget behagelige, takket være nærheten til Atlanterhavet som gjør at det ikke blir altfor for varmt. Mange organiserte utflukter for turister har utgangspunkt i denne byen.
  Den nydelige byen Casablanca er blant annet verdenskjent på grunn av den gamle filmklassikeren med samme navn. Den historiske gamlebyen er spesielt vakker og pittoresk, og er absolutt verdt et besøk.
  Ouarzazate er «Sydens» hovedstad. Dette er et godt eksempel på vellykket turisme i en gammel by, der byens karakter og stemning ikke har blitt ødelagt. Denne byen brukes ofte i filmproduksjoner, og blant annet Hollywood-filmen Gladiator ble innspilt her.
  Marrakech regnes som en av Marokkos vakreste byer, og går under navnet «den røde by» , grunnet bymurenes rødfarge. Denne byen, som ble grunnlagt i 1062, har en meget rik og interessant historie. Byen er en veldig populær turistdestinasjon og kan friste med et mangfold av severdigheter og opplevelser.
  Fès er Marokkos tidligere hovedstad og en av verdens største middelalderbyer. Byen byr på spennende kontraster, da den består av det gamle Medina, en nyere bydel fra tiden under Frankrike, samt en helt moderne bydel fra vår tid.

  Kulinariske eventyr

  Marokkansk matlaging er raffinert og variert, gjerne sterkere krydret enn mat fra Midtøsten. Det vi ofte forbinder med marokkansk kjøkken er couscous. Dette finnes i mange forskjellige varianter. Grunnleggende hovedingredienser i marokkansk kjøkken er kjøtt fra storfe, får, lam, kylling, kanin og kamel, samt sjømat. Typiske ingredienser er også middelshavsfrukt, fersk eller tørket, og oliven. Marokko er et muslimsk land, og følgelig inngår ikke svinekjøtt og alkohol i marokkanske mattradisjoner.

  Språk

  Offisielt språk i Marokko er arabisk. Fransk språk svært utbredt, ettersom Marokko har vært et fransk protektorat. Nord i Marokko og i Vest-Sahara snakkes det i tillegg spansk. Engelsk blir stadig vanligere, særlig blant unge.

  Klima

  Marokko har et meget varierende klima i de forskjellige regionene. De beste reisetidspunktene er forskjellig i de ulike områdene. For reiser til nordvestlige deler av landet, ved kysten, er tidsrommet april til november det beste. Da er det varmt og behagelig. Om vinteren er det ganske mildt, men mye regn. I innlandet er det veldig varmt om sommeren, slik at den beste tiden å reise dit på, er fra mars til mai, samt oktober og november. Vintermånedene fra desember til februar kan være meget kalde, gjerne med minusgrader.

  Valuta

  Landets valuta er marokkansk dirham (MAD). En norsk krone tilsvarer omtrent 1,5 marokkanske dirham.

  Visum Marokko

  Nordmenn trenger ikke visum for innreise til Marokko.

  Reise til Marokko

  Det går direktefly fra Oslo til Marrakech, med en reisetid på rundt fem timer. Med ett flybytte kommer man seg til de andre internasjonale flyplassene i landet.