Malta reiser

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Malta

  Malta er en søreuropeisk øystat i Middelhavet, og består av tre bebodde øyer, Malta, Gozo og Comino, i tillegg til noen ubebodde øyer. Dette vakre, lille landet har en rekke historiske severdigheter å by på, hvorav flere står på UNESCOs verdensarvliste, i tillegg til sitt herlige klima og vakre natur.

  Severdigheter og opplevelser

  Maltas mest berømte templer befinner seg i området Tarxien. De ble oppdaget i 1916 ved en tilfeldighet. Man antar at tempelanlegget var en del av en stor bosetning, og utgravingene tok fem år.
  Man bør absolutt ta en tur til byen Mdina. Her kan man spasere rundt og nyte stemningen og de gamle bygningene. St. Pauls Katedralen er kanskje byens vakreste bygning. Den står ved plassen Pjazza San Pawl. Kirken er meget rikt dekorert, både på innsiden og utsiden. Fasaden mot plassen har to vakre klokketårn.
  Valletta er hovedstaden på Malta, og er for øvrig EUs minste hovedstad. Denne usedvanlig fine byen står som helhet på UNESCOs verdensarvliste, på grunn av den store mengden av flotte historiske bygninger på et så lite område. Byen må absolutt sees. Festningsanleggene som beskytter byen fra alle kanter er meget godt bevart.
  Hypogeum er et underjordisk hulesystem ved det lille stedet Hal Saflieni, i nærheten av Paola. De mange rommene går over tre etasjer, og er tilknyttet hverandre med trapper og korridorer. Det ble funnet diverse smykker, i tillegg til knokler av omtrent seks tusen mennesker. Dette anlegget er datert mellom 3200 og 2400 f.Kr. og står på UNESCOs verdensarvliste.
  På Malta finnes det ikke mange sandstrender, da kysten i høy grad består av sten og klipper. Ofte bader man fra klipper eller i hotellenes badebasseng. De sandstrendene som finnes, ligger gjerne litt utenfor allfarvei. En av dem heter Ghajn Tuffieha, nord-vest på øya, og er kanskje den vakreste av Maltas sandstrender. Her finnes det ingen bygninger eller kiosker, bare natur. Den ligger idyllisk til, innrammet av klipper i en bukt. Med det krystallklare vannet og den hvite sanden er det også et herlig sted å snorkle. Da man må gå et lite stykke for å komme seg til denne stranden, er det lite folk der.
  Golden Bay er den mest kjente stranden på Malta, og ligger rett ved Ghajn Tuffieha Bay. Hit kommer man enkelt og greit med bus eller bil. Denne stranden er utbygd for turisme, med restauranter, utleie av liggestoler, parasoller osv.

  Kulinariske eventyr

  Det maltesiske kjøkken er et middelhavskjøkken. Det har merkbar påvirkning fra både det engelske og italienske kjøkken. I måten å krydre på merker man også nord-afrikansk innflytelse. Tradisjonelt har kjøtt vært en mangelvare, følgelig er fisk, i tillegg til grønnsaker, en viktig del av matlagingen.

  Språk

  Engelsk og maltesisk er offisielle språk på Malta. I tillegg kan mange italiensk.

  Klima

  Malta har et tørt middelhavsklima, med milde vintre og tørre og varme somre. Juli og august er de varmeste månedene, med gjennomsnittstemperaturer på rundt 26 grader. Januar er den kaldeste måneden, med en gjennomsnittstemperatur på omtrent 12 grader. Temperaturen i vannet ligger på rundt 25 grader i august, og vannet holder seg gjerne over 20 grader helt til oktober.

  Valuta

  Euro er valutaen på Malta.

  Visum Malta

  Nordmenn trenger ikke visum for innreise til Malta som er en EU-stat.

  Reise til Malta

  I sommerhalvåret er det gode muligheter for direkte flyvninger fra Oslo Gardermoen til Malta. Ellers kommer man seg dit greit med ett flybytte på veien.